Beograd

[ Izvor: Beta ]

26. 01. 2021. 08:20 26

Vesić: Dođi da srušiš spomenik Stefanu Nemanji

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je jutros piscu i vizuelnom umetniku Dejanu Atanackoviću da iz Firence, gde je predaje na univerzitetu, dođe u Beogad i sruši spomenik Stevanu Nemanji "ako je tako hrabar".

- To je ta prevarantska druga Srbija, ta lažna srpska elita, tako vam ona izgleda. Sedi u Firenci, okružen spomenicima ali zato Srbija ne sme da ima spomenik i poziva druge da ga sruši. Hajde dodji ti da ga srušiš - rekao je Vesić na TV Hepi.

Kako je rekao, "hvala Bogu, Srbija se okrenula pravim vrednostima i oni više ne mogu da utiču kako će se Srbija razvijati, više ih niko ne sluša, konačno su na svom mestu, tamo gde su uvek bili - u mišijim rupama, jer im interes Srbije nikad nije bio važan".

On je rekao da će spomenik sutra uveče svečano otkriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer je jedini srpski lider koji je realizovao ideju da se podigne spomenik Stefanu Nemanji.

- Iza Vučića ostaće i pamćenje kako je obnovio kulturu sećanja jer se Srbija okrenula svojoj istoriji. Zapanjen sam da još uvek postoje ljudi koji misle da Srbiji spomenik Stefanu Nemanji nije potreban - rekao je Vesić.

List Danas preneo je objavu Atanackovića sa Fejsbuk profila u kojoj poziva opoziciju da se pred gradjanima javno obaveže da će po dolasku na vlast ukoniiti "sramnu" statuu Stefanu Nemanji na Savskom trgu i nazvao je hibridom državnog kriminala i režimske propagande.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati