Beograd

[ Izvor: Telegraf.rs ]

22. 01. 2021. 20:02 2

Otkaz vaspitačicama zbog maltretiranja deteta u vrtiću

Vaspitačice zaposlene u beogradskom vrtiću "Zamak", u kojem je nastao uznemirujući snimak na kome se vidi kako maltretiraju mališane, dobile su danas otkaz. Tačnije, one su, kako kaže za Jasenka Jakovljević, jedna od majki dece koje borave u ovoj predškolskoj ustanovi, udaljene sa posla. To je roditeljima saopšteno na sastanku koji je vlasnik vrtića sazvao večeras u 18 časova.

Po završetku roditeljskog sastanka, roditelji su naveli da su uplašeni i zabrinuti za svoju decu posle snimka koji se pojavio na društvenim mrežama. Neki od njih podneće krivične prijave, ali se, ipak većina zalaže za to da vrtić nastavi sa radom.e.

 

- Bilo je onih koji su kazali da su njihova deca prezadovoljna tim vaspitačicam i da su ih obožavala. Niko od roditelja nije mogao na sastanku da kaže je njegovo dete neka od njih ikada maltretirala - navodi Jasenka za Telegraf.rs.

Oko 70 odsto roditelja podržalo je rad ove predškolske ustanove i žele da njihova deca i dalje ostanu u vrtiću. Međutim, ima i pojedinaca koji su rekli da su nezadovoljni, a neki su čak pretili i krivičnim prijavama.

Da podsetimo ceo slučaj je pokrenut posle objavljivanja snimka na kome se vidi kako devojka, za koju se najpre verovalo da je vaspitačica,a onda se ispostavilo da se u vrtiću ona vodi kao spremačica, s drži na podu trogodišnjeg dečaka, koji navodno boluje od blažeg oblika autizma, a zatim ga grubo sa obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati