Beograd

V. T.

22. 01. 2021. 14:26 0

BOMBE, UBISTVA, KRAĐE... "Još 2018. krili ste izveštaj o porastu kriminala" (VIDEO)

Opozicija je još 2018. tražila da tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović podnesu izveštaj odbornicima o porastu kriminala u Beogradu.

Bomba na kafić, upucan telohranitelj poznatog advokata Marka V, 100.000 evra oteto od biznismena Aleksandra Kneževića "Knez petrola", neki su od zločina koji su se dogodili za samo 24 sata u Beogradu. Ono čemu smo prethodnih dana mogli da posvedočimo nimalo ne liči na uspešnu borbu protiv kriminala.

- Opozicioni odbornici su još u oktobru 2018. tražili da se Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović saslušaju u beogradskoj skupštini i odgovaraju za porast kriminala i poštedu jednog klana u sukobu. Tad je isključen mikrofon opoziciji. Danas počinjemo da znamo šta su krili - navodi osnivač Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji odbornik u Skupštini Beograda Nikola Jovanović.

Jovanović je tada tražio da se dnevni red dopuni raspravom o bezbednosti u Beogradu, ali je zbog pominjanja tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića zaradio, međutim, dve opomene i isključenje mikrofona.

- Ministar policije je 2016. objavio rat mafiji nakon ubistva Aleksandra Stankovića. Nakon toga je samo u Beogradu izvršeno 22 likvidacije - naveo je tada Jovanović.

Gradski odbornici tražili su da se tadašnji ministar policije obrati i objasni loše reagovanje nadležnih na porast kriminala.

- Mislim da ako je to moglo pre osam godina, valjda je demokratija napredovala u međuvremenu da može opet bar toliko - rekao je tada predsednik Stranke Slobode i pravde i nekadašnji odbornik Skupštine Beograda Dragan Đilas.

Do zahtevanog saslušanja nije došlo, a rat mafiji objavljivan je još dosta puta, pa i od strane predsednika Aleksandra Vučića. Šta su konkretno povodom ovog problema država i nadležne institucije preduzeli i dalje nije poznato javnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati