Beograd

Direktno.rs

02. 12. 2020. 18:49 5

KOROV Gde je nova autobuska stanica?

Izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu trebalo je da bude završena u oktobru 2019. godine, ali umesto da nikne velelepna stanica na ovom prostoru već neko vreme niče samo korov.

- Ova stanica će biti jedinstvena u Evropi jer će obuhvatati međugradski, međumesni i turistički saobraćaj. Površina stanice će biti 13.000 kvadratnih metara, dok je vrednost radova oko 25 miliona evra. Za 18 meseci od danas, na ovom prostoru biće nova moderna autobuska stanica - najavio je tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali tog davnog 28. februara 2018.

Vreme je prolazilo, došao je maj 2019. a autobuske stanice nije bilo ni na vidiku. Od prizora pustoši na ograđenom zemljištu, građani i novinari zapitali su se šta se to dešava sa obećanjem gradonačelnika Malog.

Laganje o izgradnji umesto Siniše Malog preuzeo je novi zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je tvrdio za Insajder da je gradnja nove stanice počela 13. maja 2019. i da će biti završena za 18 meseci. 

Došao je i novembar 2020. kada je prema Vesiću stanica trebalo uveliko da bude izgrađena, ali je on nedavno najavio da bi do aprila naredne godine trebalo da budu okončani grubi građevinski radovi na novoj staničnoj zgradi, a da onda ceo kompleks novog BAS-a bude gotov do kraja 2021.

- Očekujemo da do kraja godine 50 odsto saobraćaja sa sadašnje autobuske stanice bude prebačeno u Novi Beograda, a plan je da do aprila 2021. godine 80 odsto polazaka i odlazaka bude iz Bloka 42. U naredne dve nedelje grad će sa BAS-om potpisati ugovor prema kojem ćemo mu iznajmiti aneks u Bloku 42, koji će poslužiti kao stanična zgrada dok nova, velika, ne bude završena - najavio je ponovo Vesić.

Kada će "jedna od najsavremenijih i najfunkcionalnijih stanica na Balkanskom poluostrvu" zaista biti izgrađena nemoguće je reći.

Već tri godine građanima Srbije prošle su u najavama da će glavna autobuska stanica, nakon plana da postojeću sruše zbog Beograda na vodi, biti izgrađena "za par meseci".

Šta je još malo lažnih obećanja i čekanja?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati