Beograd

[ Izvor: Beta ]

27. 11. 2020. 21:41 11

"Idiot, neznalica": Kako se Vesić obraća neistomišljenicima

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uputio uvrede njihovoj organizaciji i aktivisti Dobrici Veselinoviću, nekoliko minuta nakon njegovog gostovanja na TV N1, i ozbiljnih argumentovanih kritika na račun ponašanja gradske vlasti u toku pandemije kovid-19.

Veselinović je tražio da se grad uključi u saniranje posledica zdravstvene i ekonomske krize i da se ponaša kao da je situacija vanredna i ne beži od odgovornosti, a zbog toga ga je Vesić nazvao "idiotom, neznalicom, sadistom i psihopatom, a od ranije je Ne davimo Beograd nazivao bandom i sektom", navedeno je u saopštenju.

Inače, to nije prvi put da se Vesić takvim rečnikom obračunava sa neistomišljenicima, budući da je proslavljenog režisera Gorana Markovića nazivao "bednikom", a znao je da vređa Dragoljuba Bakića, vladiku Grigorija, Matiju Bećkovića, Ivana Ivanovića...

- Jedna od glavnih kritika koje je Veselinović izneo je da na sednici Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za ponedeljak, nema nijedne teme o pandemiji i lošoj situaciji u Beogradu. Ocenio je da su građani otpisani i da se niko iz gradske vlasti ne bavi problemima gradjana u toku pandemije - navodi se u saopštenju inicijative.

Iz inicijative su istakli da su njihovi aktivisti često meta napada Gorana Vesića zbog ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, kao i ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica, što je Goran Vesić i sada pomenuo.

- Nakon ovakvih uvreda, kao i prenošenja istih preko režimskih medija, u prostorije Ne davimo Beograd pokušan je tri puta upad nepoznatih lica. Do danas nemamo informacije od policije o počiniocima - stoji u saopštenju Ne davimo Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati