Beograd

Direktno.rs

24. 11. 2020. 09:08 1

"Sanirati pukotine na Savskom nasipu i ukloniti nelegalno izgrađene objekte"

Gradski odbor Narodne stranke Beograd pozvao je danas nadležne da hitno saniraju pukotine na Savskom nasipu na levoj obali Save u Bloku 45 u opštini Novi Beograd, kako bi se „izbegle tragične posledice po građane“.

- Reč je o nasipu vodozaštitnog pojasa koji štiti od poplava oko 100.000 stanovnika Novog Beograda - navodi se u saopštenju beogradskog odbora Narodne stranke.

Narodna stranka je pozvala nadležne državne organe, opštinske i gradske službe da u zaštićenom pojasu Savskog nasipa hitno obustave divlju gradnju koja ugrožava zdravlje ljudi i životnu sredinu, kao i da poruše nelegalno izgrađene objekte.

- Ovaj deo Beograda trebalo bi da bude zaštićen od svakog oblika gradnje, ali je u poslednjih nekoliko godina pretvoren u najveće divlje naselje u Beogradu, čiji najpoznatiji neimari jesu Tomislav Nikolić i mnogi biznismeni bliski SNS i predsedniku opštine Novi Beograd Aleksandru Šapiću - navodi se u saopštenju.

Stranka zahteva da, u skladu sa poverenim nadležnostima, JVP „Beogradvode“, Vodoprivredno privredno društvo „Galovica“ i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede po hitnom postupku izađu na teren, utvrde činjenično stanje i o tome obaveste građane Novog Beograda, piše u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati