Vučić: Bilo je više ponuda za novogodišnju jelku | Beograd | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

Direktno.rs

24. 10. 2020. 21:18 10

Vučić: Bilo je više ponuda za novogodišnju jelku

Ja sam mislio da oni nisu tražili ponude, međutim jesu. Ovo je potpisao Kristal Masak… Pogledajte, ovo je ponuda 18 metara, drvo, 63.500 evra je ponuda jelke. To je bez poreza, bez carine, bez montaže i demontaže. Iz Estonije je stigla poruka Kristal Masak, eksport menadžer Adam PDAS. Stiglo je još ponuda Mag Goržolak Jašinski Olimija džajant, Krisms Dekorejšens, ova ponuda iznosi 80.986 evra, da vidite precizno. Imamo još jednu ponudu ovde, gospodin Zalokar, MK iluminejšn handals GMBH 75.000 evra. To je, dakle, bez carine, poreza i svega drugog, izjavio je Aleksandar Vučić, decembra 2017. godine, povodom nabavke novogodišnje jelke postavljene na Trgu republike u Beogradu.

Aleksandar Vučić je u svom godišnjem obraćanju naciji na TV Pink krajem 2017. godine objasnio svoju reakciju na saznanje da novogodišnja jelka na Trgu republike košta 83.000 evra. Kako kaže “reagovao sam kao i svaki građanin Beograda, svaki normalan čovek, zajapurio sam se, pocrveneo, to je kad vam pritisak skoči i rekao pozovite mi Sinišu odmah”.

Od ranije je poznato da predsednik ima meko srce, te se posle razgovora sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i gradskim čelnicima smirio shvativši koliko je sklopljena ponuda zapravo dobra. On je obrazložio da ponuda firme “Kip lajt” (Keep Light) nije bila jedina, ali da je bila najpovoljnija. I ne samo to, Vučić je tom prilikom i pokazao na papiru ištampane ponude za novogodišnju jelku.

Međutim, posle skoro tri meseca i nakon intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja, portal Pištaljka dobila je od beogradskog Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacija i koordinaciju odnosa sa građanima zapisnik sa otvaranja ponuda za kupovinu jelke u kojem se kao jedini ponuđač navodi firma “Kip lajt”. Budući da je Aleksandar Vučić naveo i pokazao još tri ponude koje ne postoje u zvaničnom dokumentu, on je opet grubo slagao javnost, prikrivši javašluk beogradskih vlasti.
Ali to nije jedina stavka koja se ne poklapa sa predsednikovom izjavom. Govoreći o ceni jelke Vučić je rekao:

- Ova jelka nije koštala 83.000 evra, već 69.000 evra sa carinom, plus porez, porez ide državi, tako da tu troškova nema, kad oduzmete 10% carine to je 62.000 koje je država dala.

Ovom računicom, odnosno pričom o ceni bez carine i PDV-a, predsednik je želeo da pokaže kako je jelka koštala manje, a zapravo, kada se pažljivije pogleda njegova izjava, jasno je da je jelka u totalu koštala 83.000. Iz dokumenta dostavljenog Pištaljki, takođe, jasno se vidi da je jelka sa obračunatim PDV-om koštala 9.972.000 dinara, što bi po tadašnjem kursu Narodne banke Srbije bilo nešto više od 83.000 evra.
Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Slavski špijuni

Zoran Živković [23.11.2020.]


Video dana

Kul ili jezivo

Anketa

Koji nadimak najbolje pristaje Goranu Vesiću?

Rezultati