Beograd

[ Izvor: Beta ]

21. 10. 2020. 09:31 2

"Zašto Vesić krije aneks ugovora za Bus plus?"

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da ni posle 15 dana od zahteva Povereniku za informacije od javnog značaja, podnetom po zakonu o slobodnom pristupu tim informacijama, još nije dobio mogućnost da izvrši uvid u poslednji aneks ugovora za sistem za naplatu karata "Bus plus".

CLS pita zbog čega je Grad Beograd produžio ugovor, iako je oprema za naplatu karata i pravo korišćenja softvera već prešlo u njegovu svojinu, i da li je time prihvatio da i dalje plaća istu naknadu kao i ranije, bez obzira što od juče ima sva prava na opremi i pravo korišćenja softvera.

- Kome uopšte Beograđani plaćaju karte od tog datuma? Zašto (zamenik gradonačelnika Goran) Vesić krije aneks Bus plusa? Iz kog razloga gradska vlast krije poslednji aneks ugovora za Bus plus, kojim je njegovo dejstvo navodno produženo do Nove godine - navodi CLS.

Centar za lokalnu samoupravu je dodao da će danas podneti formalnu žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja, "jer Beograđani moraju da znaju šta radi njihova uprava, da li se njihove pare troše bespotrebno i kome sve idu sredstva od naplate karata u prestonici".

CLS je osnovao bivši potpredsednik Narodne stranke i šef oborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Nikola Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati