Beograd

Direktno.rs

18. 09. 2020. 23:40 2

"Fekalije se izlivaju u Dunav, a vlast čeka Kineze koji ne daju ni evro"

Beogradska vlast, niko ne može da razume zašto, opredelila se da umesto da uzmemo 75 odsto para od EU za projekat za preradu otpadnih voda, sve sami finansiramo i zbog toga su još 2017. potpisali memorandum sa jednom kineskom kompanijom da će 2018. početi izgradnja fabrike za to, a projekat je bio vredan 260 miliona evra. Sad se nalazimo u 2020. godini, a kao što vidite ovde nema ni "f" od fabrike - istakao je predsednik SSP Dragan Đilas u Velikom Selu, gde je 23. novembra 2012. godine zvanično završeno probijanje najvećeg tunela u okviru najvećeg kolektora u Beogradu - tunela Višnjica, ukupne dužine 6,7 kilometara.

- Ideja je bila da se sve fekalne vode koje postoje u Beogradu sistemom tunela dovedu ovde, gde se mi sada nalazimo. Da se tu napravi fabrika za preradu otpadnih voda za koju je trebalo da se obratimo EU, jer ona ima takozvani "green money", novac koji daje za zelene projekte. Nažalost, promenom vlasti u Beogradu, ovaj projekat je obustavljen - kazao je Đilas.

On je dodao kako se aktuelna vlast iz neobjašnjivih razloga okrenula Kinezima, iako je EU nudila tri četvrtine novca za ovaj projekat.

- Danas se zamenik gradonačelnika hvali kako je Vučić potpisao memorandum, kako će sve da krene, kako u vreme Tadića i Đilasa ništa nije urađeno. U vreme kad sam ja bio gradonačelnik, urađen je ogroman deo posla. Ono što je suštinsko pitanje, zašto se hvalite time da ćemo sve sami da finansiramo kad postoji mogućnost da se obratimo EU fondovima i dobijemo tri četvrtine novca besplatno.

Predsednik SSP dodaje da nema objašnjenja zašto bi dali skoro 200 miliona evra koje je neko drugi spreman da da za nas, osim da neko u tome ima svoj lični interes.

- Odustanite od besmislene priče sa Kinezima, obratite se EU fondovima, pa da Beograd zaista dobije sistem za preradu otpadnih voda koji bi ga koštao mnogo manje nego što je sada predviđen - istakao je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati