Beograd

Direktno.rs

18. 09. 2020. 11:26 5

Podići spomenik Vesiću kao najvećem rušitelju Beograda

Zbog toga što je uspeo da, kako kaže, dovede Beograd na ivicu prepoznatljivosti i skoro u potpunosti oduzme duh glavnog grada, bivši predsednik opštine Stari grad Marko Bastać podneo je inicijativu za podizanje spomenika zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću ispred zdanja Starog dvora. Njegov apel vam prenosimo u celosti, a ostaje da se vidi hoće li Komisija za spomenike, nazive trgova i ulica Skupštine grada podići spomenik ovom, kako ga Bastać naziva, najvećem rušitelju Beograda.

U svojstvu građanina, javno podnosim inicijativu Komisiji za spomenike, nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda da se ispred zdanja Starog dvora podigne spomenik Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika u periodu od 2014. do 2020. godine. Obrazlažem takav zahtev činjenicom da je Goran Vesić šestogodišnjim radom i posvećenošću uspeo da Beograd dovede na ivicu prepoznatljivosti i skoro u potpunosti oduzme duh glavnog grada.

Zahvaljujući najvećem rušitelju Beograda, simboli prestonice poput Trga republike, autobuske i železničke stanice, Savskog trga, Slavije, Beograđanke, više nisu ono što Beograđani smatraju svojim i sebi bliskim. Želeći da ostavi trag u Beogradu, Goran Vesić, piše knjige o prestonici bez obzira na činjenicu da ne razlikuje Branka Pešića, gradonačelnika Beograda, od Branka Pešića, projektanta Beograđanke.

Osim razaranja Beograda, Goran Vesić je bio izuzetno uspešan i u uništavanju političkih protivnika. Tako je u prvom mandatu uspeo da otera sa funkcije gradonačelnika jednog finansistu, Sinišu Malog čiji prijatelji i saradnici i dan-danas kupuju nekretnine u Beogradu po povlašćenim cenama nekretnine. Uspeo je Goran Vesić da minimalizuje i narednog gradonačelnika, Zorana Radojičića, koji će nakon završetka mandata ostati upamćen kao čovek koji apsolutno nikakva interesovanja nije imao za svoj posao, osim kada je to bila borba za spašavanje vrabaca.

Predlažem da se spomenik postavi u najkraćem mogućem roku pošto Goran Vesić nakon šest godina mandata prestaje da razara Beograd, jer je njegovim šefovima važno da ga sklone iz fokusa Beograđana, koji ga nikad nisu voleli. Od izuzetne važnosti je da taj spomenik bude postavljen ispred Skupštine grada kako bi svaki naredni gradonačelnik svakog dana imao mogućnost da vidi kako ne treba raditi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati