Beograd

[ Izvor: Beta ]

29. 08. 2020. 22:18 6

"Vesić i ekipa za kolaps hoće da okrive građane"

Zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Peđa Mitrović izjavio je danas da najava uključivanja još 28 ulica u sistem prismotre za kažnjavanje pogrešnog parkiranja "Oko sokolovo" znači da gradska vlast hoće krivicu za kolaps u saobraćaju da prebaci na gradjane.

Kako je saopšteno iz Stranke slobode i pravde (SSP), Mitrović je rekao da se gradska vlast tako ponaša prema Beograđanima, iako uz stalno povećanje broja registrovanih automobila prethodnih sedam godina "nije otvorila nijedan novi parking niti garažu".

- Sada je gradska vlast odlučila da proširi prismotru "Sokolovog oka" na još 28 ulica u gradu. To će značiti da će svaki mesec desetine hiljada ljudi plaćati kazne za nepropisno parkiranje u gradu u kome aktuelna gradska vlast nije otvorila nijedan novi parking niti garažu u prethodnih sedam godina - kazao je Mitrović.

On je rekao da je u Beogradu, gde se broj registrovanih automobila svake godine poveća za 15.000 do 20.000, gradska vlast "smanjivala broj parking mesta i ukidala fast parkove".

- A šta nam oni ovim zapravo govore? Oni govore da su za kolaps u saobraćaju krivi građani, a ne oni koji šest godina unazad ne ulažu gotovo ništa u proširivanje kapaciteta za parkiranje - rekao je Mitrović.

Mitrović je predložio da parking servis sve slike automobila koji su kažnjeni stave na internet, uz zatamnjene tablice, "da Beograđani vide da li su to zaista bahati sugrađani ili nekompetentna gradska vlast koja nema nijedno rešenje za problem Beograđana, uključujući problem parkiranja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati