Beograd

18. 07. 2020. 14:27 2

Stanari Vračara nezadovoljni: Investitor uzurpirao deo javnog parka

Stanari beogradskog naselja Vračar okupili su se u ulici Tomaša Ježa kako bi ukazali da su nezadovoljni zbog toga što je, kako tvrde, investitor jedne od okolnih zgrada uzurpirao javni park koji se nalazi u njihovom komšiluku.

Stanari kažu da su im predstavnici Grada 2017. godine obećali da se na toj površini neće ništa graditi, ali da je investitor, uprkos tome, ogradio deo parka.

Okpuljeni su za "N1" rekli i da je pre nedelju dana na teren izašla građevinska inspekcija i stopirala radove, kako bi se park sačuvao.- Taj deo parka je uzet od strane zgrade koja pripada uluci Tomaša Ježa 14, to je konkretno objekat koji je nedavno obnovljen, protiv toga nemamo ništa, vrlo je lepo to urađeno. Ali su nešto uradili investitori 'Park rezidensis', uradili su nešto sa papirima, ne znam na koji način je ovo postalo moguće. Ovo je prostor koji je bio javan od '73. godine. Izvršena je eksproprijacija i ovaj prostor, koji su sad oni pripojili, pripada praku. To su izgradili bukvalno preko noći, građevinska inspekcija je odmah izašla na teren, prošlu subotu, stavili su oznaku da se prestane sa građenjem, oni to nisu uradili - ispričala je sugrađanka sa Vračara Jovanka Todorović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati