Beograd

V. T.

23. 06. 2020. 16:45 1

Šta je sa računima za vrtiće i zašto će roditelji da pobesne?

Beogradski vrtići još nisu izdali račune za maj mesec, te će roditelji morati da izdvoje novac za maj i jun mesec odjednom, što je opterećenje za kućni budžet.

Iz računovodstva PU "11. april" rekli su za Direktno.rs da se za izdavanje računa još čeka odluka Grada, koji je osnivač predškolskih ustanova i da će odluku brzo donete. U tom slučaju roditelji će račune za maj od vrtića dobiti do petka.

Tako će roditelji za boravak u vrtićima morati da izdvoje novac, ukoliko su krenuli, na primer 11. maja za tih 20-ak dana, kao i za ceo jun po ceni od oko 5.600 dinara.

- Jun će ići regularno, kako inače treba da bude, samo čekamo šta se obračunava u maju. Verovatno neće plaćati ceo maj nego samo jedan deo, kao što je bilo u martu, desetak dana. Devedeset posto dece nije dolazilo čak ni od 11. do 29. maja - kažu iz računovodstva PU sa novobeogradske opštine.

Međutim, roditelji čija su deca u vrtiće krenula od 11. maja, kada su i otvoreni, platiće više od tih "desetak dana" boravka. Nekima će te uplate formalno biti spojene sa junom, a nekima, kako kažu iz računovodstva, neće. Ono što je nesporno jeste da će roditelji iz kućnog budžeta morati da izdvoje više novca i to odjednom.

- Na grupi smo se svi čudili što nema računa, poslednji smo dobili za polovinu maja, oko 2.300 po detetu. Spojiće nam, a to nam stvarno u ovoj situaciji ne odgovara, jer je reč o skoro duplo većem izdatku. Pogotovo porodicama sa dvoje dece - rekla nam je majka Vesna J.

Veliki broj roditelja obraćao se upravama državnih vrtića kako bi se raspitalii o uplatama i dobili informacije da li će ova dva meseca morati da plate zajedno. U nekim porodicama je po dvoje dece u vrtićima te će ovo značajno osiromašiti njihove budžete.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati