Beograd

V. Todorović

16. 06. 2020. 22:01 2

Drugi dan protesta protiv bahate direktorke škole

Protest ispred Osnovne škole "Đuro Strugar" nastavljen je večeras, jer nezadovoljni roditelji nisu dobili nikakav odgovor na zahtev da se smeni direktorka ove ustanove koja diskriminiše zaposlene, đake, ali i roditelje.

 

Roditelji su se okupili ispred škole drugo veče za redom, a najavili su da će to činiti svakoga dana dok se njihov zahtev za smenu direktorke ne ispuni.

Podsetimo, situacija koja je roditelje navela na proteste bila je odluka direktorke da im ne vrati novac koji su ga uplatili za rekreativnu nastavu svoje dece. Oni su platili nastavu pre početka vanrednog stanja, a onda su se direktorki Aleksandri Lončar pismenim putem obratili kako bi im to refundirala. Ali, odgovora nije bilo.

Roditelje najviše boli to što su diskriminisani, budući da je pojedinima vraćen novac bez ikakvih problema. I zbog toga su, između ostalog, započeli štrajk. A to poigravanje oko novca samo je jedna u moru problema bahate direktorke.

Protiv direktorke je ministarstvu prosvete podneto više od 70 prijava, pretila je zaposlenima smrću, domar je zbog nje dao otkaz, dok je pedagog ove škole zloupotrebljavala lične podatke učenika i njihovim roditeljima slala mejlove, u kojima je pokušala da iznudi novac. Kako direktorka ni na to nije reagovala, roditelji su bili besni. 

S obzirom da iz ove situacije ne vide drugi izlaz, i pošto nadležne institucije na ovakvo ponašanje direktorke nisu reagovale, roditelji će svako veče protestvovati ispred Osnovne škole "Đuro Strugar" sa zahtevom za njenu smenu.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati