Beograd

10. 06. 2020. 13:48 3

VESIĆEVI RADOVI Drži vodu dok majstori odu

Beograd je pre dva dana zadesio pravi potop. Čitava prestonica bila je pod vodom, a građani nisu mogli da sakriju nezadovoljstvo. Postavlja se logično pitanje - gde odlazi novac građana ako nemamo razvijenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu?

Da stvar bude još gora - čitave ulice i trgovi rekonstruišu se ubrzo nakon završetka radova, jer prethodno uređenje nije bilo dobro uređeno.

Tako je i staza iznad hitne pomoći pretvorena u pravo klizište samo mesec dana nakon njene rekonstrukcije. Stepenište se doslovno prepolovilo, a sve zato što nije urađen odvod radova. Problem ove staze će verovatno biti rešen "rekonstrukcijom rekonstrukcije" po kojoj su Vesić i njegov kadar nadaleko poznati. Čitavo područje autoputa ispod zgrade hitne pomoći takođe je bilo pod vodom, verovatno iz istih razloga kao i staza.

Za ogromne količine vode koje su poplavile i zgradu stare Železničke stanice, rešenje je nađeno time što je srušen jedan od zidova kako bi voda odlila. Rešenje za ovaj problem je jako upitno s obzirom da se radi o starom i krhkom zdanju.

Arhitekta Dragoljub Bakić rekao je da svake godine dolazi do poplava u Beogradu jer gradska vlast ne radi na kanalizacionoj infrastrukturi koja ne može da izdrži ubrzanu neplansku izgradnju širom grada.

- Za sadašnju beogradsku upravu, Beograd je nerešiv grad. Oni jednostavno ne umeju da reše infrastrukturne probleme, niti to hoće. To ih ne interesuje zato što je to trošak, a nije prihod kao gradnja. Oni neće da imaju trošak, već samo profit - kazao je Bakić za agenciju Beta.
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović podsetio je da je programom poslovanja Beogradskog vodovoda i kanalizacije, za 2020. godinu predviđeno 522 miliona dinara za Program održavanja kišne kanalizacije, koji finansira Grad Beograd "i koji su očigledno isparili."

Beogradski vodovod i kanalizacija je za potrebe rekonstrukcije i izgradnje trebala 2019. godine da izdvoji još 20 miliona dinara, ali to tada nije realizovano. - S obzirom na to da nije bilo zahteva za projektovanje od strane korisnika, nabavka nije realizovana, a pozicija je stavljena u Plan za 2020 - navodi se u programu poslovanja JKP.

Besni građani kojima su ulice i čitava naselja poplavljena kad god padne veća količina vode, međutim, sa ovim ne bi mogli da se slože.

Vesić se nedavno hvalio i rekonstrukcijom Valjevske ulice na Čukarici, gde su, prema njegovim rečima svi radovi temeljno sprovedeni.

- Postavili smo nove potpuno armirane betonske šahte, uradili smo široke rešetke za odvođenje kišne kanalizacije kada dođe do velikih padavina i naravno na kraju postavili asfalt onako kako treba - rekao je Vesić ponosno.

Ova ulica nedavne padavine nije izdržala najbolje te je čitavo područje bilo poplavljeno uprkos navodno temeljnim radovima.Meštani Koteža se protiv ovih problema bore pevanjem te su nedavno napravili koncert na kome su pevali od muke. Vlast je, kako kažu, već godinama nema za probleme koje imaju žitelji leve obale Dunava. U blizini Koteža nalazi se oko 60 deponija smeća, tu je i dugogodišnji problem otvorene kanalizacije, rupe na ulicama, nedostatak zelenila.

Ostaje da se vidi da li će vlast da ponovo dobije sluh za mnogobrojne probleme koji postoje u Beogradu, ili svi kolektivno možemo samo da pevamo od muke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati