Beograd

V. Todorović

29. 05. 2020. 07:01 9

FON "UKRAO" PARKIĆ, GRAĐANI BESNI "Grade se i šire da bi uzimali pare na studentima" (VIDEO)

Fakultet organizacionih nauka gradi novu zgradu usred parka, oduzimajući time površinu za rekreaciju i igru najmlađih stanovnika Voždovca, ali i studenata.

Tako je polovina parka na uglu ulica Jove Ilića 154 i Bulevara oslobođenja ograđena i pretvorena u gradilište i na tom mestu niknuće nova, još viša zgrada FON-a.

- Smatram da to nije uopšte dobro rešenje, oduzeti deci park da bi se oni širili i uzimali ogromne pare na studentima - kaže jedna od nezadovoljnih građanki za Direktno.rs. (Više možete poslušati u našem videuu)

Park je poslednjih dana gotovo pust. Klupice i dečije igralište prazni su jer je ostavljen samo mali deo nekadašnjeg prostora gde su majke dovodile decu, a studenti se okupljali. Voždovčani su nezadovoljni, osim što im trenutno smetaju radovi i mašine, ovo igralište je jedno od retkih u kraju.

Park je i u neposrednoj blizini više fakulteta, te takođe predstavlja i mesto gde se studenti odmaraju i prave predah od učenja i ispita.

Stanovnici iz okoline kažu da je gradnja počela još za vreme vanrednog stanja, usred pandemije koronavirusa. Radovi traju neprestano, a gradilo se čak i za praznik rada.

Kako piše Beobuild, postojeće dečije igralište na parceli biće izmešteno u neposrednu blizinu, a planirano je i uređenje okolnog prostora, uključujući izgradnju pristupnog platoa i sadnju ukrasnog i zaštitnog zelenila. Međutim, nije naznačeno kako će se ovo rešenje sprovesti, kao ni kada će građani dobiti novi park.

Ovaj projekat inicijalno je predstavljen još 2018. godine. Nova zgrada će se nalaziti odmah pored trenutne zgrade fakulteta, a nova i stara zgrada biće funkcionalno povezane toplom vezom.

Za ovu investiciju izdvojeno je oko 6,6 miliona evra i podrazumeva izgradnju preko 6.000m2 novog prostora, uključujući i podzemnu garažu sa 55 mesta.

Rok za izvođenje radova je oko 600 dana, što znači da se završetak može očekivati tek u novembru 2021. godine.

Projekat nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka izradio je projektni biro Krip Inženjering, dok je ugovor o izvođenju radova potpisan sa konzorcijumom beogradskih firmi koju čine EX ING B&P d.o.o., M Enterijer Gradnja d.o.o.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati