Beograd

[ Izvor: Beta ]

19. 05. 2020. 14:08 2

Saslušani u policiji zbog protesta ispred PKB

Predsednik Udruženja bivših radnika i penzionera PKB korporacije Milinko Miladinović rekao je danas da je saslušan u policiji po hitnom pozivu. Poziv za saslušanje u policiji mu je uručen prilikom jučerašnjeg pokušaja bivših radnika PKB-a da blokiraju ulaze u upravnu zgradu te firme u Padinskoj Skeli u znak nezadovoljstva što država odbija da im isplati nadoknadu za akcije.

- Policija je napisala prijave, optužujući nas da smo zaustavili saobraćaj na zrenjaninskom putu, nedaleko od upravne zgrade PKB, što nije istina jer je saobraćaj blokirala policija koja nam nije dozvolila da priđemo zgradi PKB-a - rekao je Miladinović.

Bivši radnici i penzioneri PKB-a, njih 3.000 potražuju od države oko 11,8 miliona evra na ime akcija koje nisu dobili krajem 2018. godine kada je prodat deo imovine PKB-a firmi Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za 120 milion evra. Ti nekadašnji radnici su pre prodaje PKB-a isključeni iz dodele besplatnih akcija koje su dobili svi gradjani jer se računalo da će ih dobiti u firmi gde su zaposleni.


Miladinović je rekao da su im juče na licu mesta uručene prekršajne prijave i da će na razgovor u policiju biti pozivani narednih dana po nekoliko njih dnevno.

- Maltretiraju nas i vrše pritisak na nas tako što će dnevno pozivati na saslušanje po nekoliko nas i traže da platimo kaznu po 5.000 dinara zbog obustavne saobraćaja i pod optužbom da nismo prijavili okupljanje. Moje kolege su ogorčene jer i posle višemesečnih protesta država odbija da isplati akcije, pa su okupljanja postala spontana jer se na dozvolu čeka po pet dana. Rekao sam policiji da nećemo da platimo kaznu jer ne plaćaju ni članovi Srpske napredne stranke (SNS) kada se spontano okupe, a oni su mi rekli da je to politika. Ako je tako i nas će da nateraju u politiku - rekao je Miladinović.

Upitao je gde je pravda kada nekoliko stotina radnika država hoće da kazni zbog neprijavljenog okupljanja, a nekoliko hiljada članova SNS i ne pomišlja da zbog toga kazni.

- PKB je prodao Vučić (Aleksandar, predsednik Srbije), nismo mi koji smo ga izgradili i sada nemamo pravo na akcije - istakao je Miladinović i dodao da bivši radnici neće platiti kazne i da "će se ćerati".

PKB korporacija je do pre nekoliko godina bila društvena firma i po Zakonu o privatizaciji radnicima je trebalo da pripadne oko 14 odsto kapitala prilikom prodaje, ali je pravnim aktima, a jedan od njih je potpisao i Aleksandar Vučić, transformisan u državno preduzeće, čime su radnici isključeni iz prava na akcije.

Al Dahri je prodato 16.785 hektara zemlje, ceo stočni fond od oko 20.000 grla stoke, sva mehanizacija i zalihe rezervnih delova za 120 miliona evra, a pre godinu dana PKB je iz preostale imovine prodao 55 hektara u sportskom centru Kovilovo za 2,1 milion evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati