Beograd

[ Izvor: Beta ]

04. 05. 2020. 22:44 1

Na Savskom keju raskopan nasip za odbranu od poplava

Neformalno Udruženje građana "Ne dam kej" saopštilo je da je danas grupa građana novobegoradskih blokova na Savskom keju zatekla grupu ljudi koja je raskopavala nasip za odbranu od poplava radi izvođenja instalacija za splav Groš, koji se nalazi kod bloka 70.

Radnici su se pozivali na rešenje koje im je izdalo JKP "Gradsko Zelenilo", iako ono nije nadležno da daje dozvole bilo za kakve radove na nasipu koji služi za odbranu od poplava, a na sajtu Agencije za privredne registre Srbije ne postoji nikakvo rešenje niti dozvola za izvodjenje ovakvih radova.

- Prema informacijama sa kojima raspolažemo, na lice mesta je izašla i ekipa Srbijavoda i ustanovila da na teren hitno mora da izađe vodna inspekcija i da predmetne radove zabrani, jer mogu ugroziti stabilnost nasipa i pri porastu vodostaja dovesti do plavljenja čitavih blokova - saopštilo je udruženje uz napomenu da je na teren je izašla i policija koja, kako su naveli, "nije obučena da proverava verodostojnost niti ispravnost rešenja na koje su se pozivali radnici", već je to posao gradske građevinske i vodne inspekcije kojoj su nelegalne radove građani i prijavili.

Udruženje "Ne dam kej" postavilo je pitanje kako je neko iz JKP Zelenilo uopšte mogao da izda ovakvo rešenje vlasniku splava i zašto policija nije pozvala nadležnu gradsku inspekciju da proceni pomenuto rešenje.

Dodali su i da su sa svojih radnih mesta povučeni čuvari koji su do skora vodili računa da se na Savski kej ne ulazi automobilima, a građani su, kako navode "ostavljeni na milost i nemilost vlasnicima i gostima splavova koji svoje četvorotočkaše najradije parkiraju pored samih splavova, ne libeći se da do njih dođu preko zelene površine".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati