Beograd

Direktno.rs

20. 04. 2020. 20:27 5

Vesić novinare Studio B počastio ćevapima za Uskrs

Iako novinari treba da slede profesionalne i etičke principe sadržane u Kodeksu i da se zalažu za nezavisnost medija, redakcija Studio B je napravila izuzetak. Naime, njih je zamenik gradonačelnika Goran Vesić počastio za Uskrs donevši im roštilj. Zbog ovoga ne možemo a da se ne zapitamo, da li postoji granica između medija, koji bi trebalo da rade u interesu građana, i političara, kao i da li je takav čin ukazuje na zloupotrebu medija za promociju politike režima i kršenja profesionalnih standarda i novinarske etike?

- Nije zaboravio da za razliku od većine pravoslanih hrišćana koji su Vaskrs obeležili u krugu porodice i najmilijih ima i onih koji su morali da rade. Naravno, svi radnici Studia B su od kuće poneli farbana jaja, ali je dostava itekako raznovrsne hrane koju je poslao zamenik gradonačelnika, našu priručnu čajnu kuhinju na 23. spratu Beograđanke, pretvorila u bogatu, pravu, prazničnu trpezu, dovoljnu za sve tri smene. Kratak predah, pa povratak na posao - rekla je voditeljka uz naravno, reči hvale zameniku gradonačelnika."Zašto bi političar slao hranu bilo kome, a pogotovo mediju koji bi prema njemu i drugim nosiocima javnih funkcija morao da ima kritički stav i distancu", pita se jedan tviteraš.

Da li je vlast ovim činom priznala da je Studio B njihovo glasilo? Sami procenite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati