Beograd

01. 04. 2020. 09:35 1

Privremene bolnice u "Pioniru", "Areni", "Hali sportova"

U Beogradu će do subote početi opremanje još tri imrovizovane bolnice - u Hali sportova, Pioniru i Štark areni, koje će biti predate vojsci na upravljanje, izjavio je  zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je za televiziju Pink rekao danas da je Vojska Srbije već počela sa opremanjem Hale sportova na Novom Beograd, da će sutra početi opremanje Hale "Pionir", kao i da su to prostori koje je Gradski štab za vanredne situacije Beograda opredelio za smeštaj obolelih od korona virusa.

- Pravimo tri nove improvizovane bolnice jer je situacija dramatična. U petak u 23.00 sati završavamo pakovanje paketa za one koji imaju manje od 30.000 dinara penzije, posle toga sledi dezinfeckija (Arene) a u subotu u 12.00 sati predaćemo je vojsci za privremenu bolnicu - kazao je Vesić.

On je rekao da "niko ne bi pravio privremene bolnice da situacija nije dramaticna", kao i da će u nove tri improvizovane bolnice moći da bude smešteno ukupno oko 2.500 pacijenata.

- Beograd je ubedljivo najveće žarište epidemije, molim građane da poštuju odluke koje donosi Vlada. Molim građane da se uozbilje da nam se ne desi kao prošle subote kada su šetalista bila puna, desiće nam se scenario Italije i Španije - rekao je Vesić.

On je kazaoo da je zbog toga gradska vlast tražila da šetališta budu zatvorena jer "nema smisla da šetališta budu otvorena a da imamo zabranu kretanja", kao i da je to "suština borbe protiv epidemije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati