Beograd

[ Izvor: Blic ]

31. 03. 2020. 14:25 0

Nove mere: Zatvoreni Ada i Košutnjak

Sledeći set mera kada je reč o suzbijanju virusa korona mogao bi da se odnosi na zatvaranje Ade Ciganlije, Košutnjaka i drugih većih šetališta i izletišta. Mera koja predviđa karantin od 24 sata moguća tek pred Uskrs.

Velike gužve minulog vikenda na popularnim izletištima u Beogradu, ali i širom Srbije, primorale su nadležne da preispitaju aktuelne mere i razmisle o daljem pooštravanju zbog toga što se deo građana uporno oglušuje o preporuke koje su državni vrh i stručnjaci dali. Ukoliko se sa ovakvom praksom nastavi, već u narednim danima možemo da očekujemo novi set mera.- Snimci i fotografije sa Ade, šetališta uz reke i izletišta su zabrinjavajući. Ovih dana razmatraju se nove, još restriktivnije mere i postoji mogućnost da već od sledećeg vikenda sva ova mesta budu zatvorena za šetače i rekreativce - kaže izvor ovog lista

Mera dvadesetčetvoročasovnog karantina u više navrata pomenuo je predsednik Aleksandar Vučić

- Ako bude bilo potrebe, predložiću Vladi Srbije da uvede policijski čas koji će trajati 24 sata - izjavio je predsednik Srbije u emisiji na TV "Prvoj".Međutim, uprkos najavi, kako saznajemo, karantin od 24 sata (još) neće biti uveden.

- Iako je predsednik najavio tu mogućnost već od ove nedelje, male su šanse da tada bude uveden totalni karantin, ali ukoliko jedan broj građana nastavi da se ponaša nedisciplinovano, oko Uskrsa bismo mogli da očekujemo i to - kaže sagovornik Blica.

Koliko je važna disciplina i poštovanje uvedenih mera možda se najbolje vidi na primeru Slovenije. U toj zemlji juče nije umrla nijedna osoba od korone, a zabeležen je najmanji broj novoinficiranih, samo 26. Iako u neposrednoj blizini Italije, koja proživljava istinsku katastrofu, Slovenci su bili daleko revnosniji kada je reč o poštovanju uvedenih mera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati