Beograd

Lj. Stanković

30. 03. 2020. 15:42 1

DIREKTNO NA KOŠUTNJAKU "Četiri dana čekamo rezultate testova" (VIDEO)

Više od 100 putnika sletelo je iz Londona na beogradski aerodrom u četvrtak, 26. marta i od tada se nalaze u karantinu, u Studentskom domu "Košutnjak", gde već četiri dana čekaju rezultate testova na COVID-19.

Naime, jutros je izbila pobuna građana koji se nalaze u ovom studentskom domu, zbog čega je morala da interveniše i žandarmerija.

- Ovde smo prebačeni u četvrtak. U petak su nas testirali na koronavirus i od tad čekamo. Rekli da bi rezultati trebalo večeras da stignu.  Prva soba u kojoj sam bio, bila je užasna, sada sam dobio bolju, normalniji su uslovi. Vojska radi svoj posao, jako su ljubazni prema nama - kaže student iz Londona.U Londonu sam ostavio stvari, kako ih ne bi vukao za Beograd, kaže on.

- Nisam bio spreman na ovo. Rekli su nam da je let humanitarnog tipa, ne komercijalnog. Poneo sam samo najneophodnije stvari. Sva sreća, iz Beograda sam, pa su roditelji mogli da mi donesu još stvari, ali šta će da rade ljudi koji su iz drugih gradova - pita se student.

"Jedemo u sobama, na početku smo dobili uput da ne izlazimo iz njih, ali kako kad moram da odem po hranu, do toaleta...", objašnjava on.- Teško je sve ovo. Pokušavam da ne mislim mnogo o tome. Većinu vremena provodim na kompjuteru i čitam knjige, čekam da mi prođe dan - priča student.

Takođe, za Direktno.rs govorila je i njegova majka, koja prepričava kako ga je sačekala u četvrtak na aerodromu, ali joj nisu dozvolili da uđe, te se vratila kući i čekala da je sin pozove kad ih smeste na određenu lokaciju.- Avion je trebalo da sleti u 17.30, a sin mi se javio oko 20 časova da ih drže u autobusu i da ne znaju gde će da ih smeste. Bilo je jako konfuzno, tek nešto kasnije su ih smestili u "Košutnjak". Prvobitno, njemu su u ambasadi rekli da će da bude u kućnoj izolaciji 28 dana, zbog čega smo mi i prihvatili da dođe za Beograd. Da samo znali da će da ide u neki kolektivni smeštaj, ostao bi u Londonu, tamo je imao krov nad glavom - priča majka studenta iz Velike Britanije.Ona kaže da je prvobitna soba koja mu je bila dodeljena bila zapuštena, kao i da su juče protestovali i tražili da im daju pristojniju sobu.

- U sobi je sa jednim parom, sad zamislite kako je tu prekršena procedura. Neko od njih možda nosi COVID-19, neko ne. A njih su strpali u istu sobu. Testirali su ih dan posle, u petak, a rezultate još uvek nisu dobili. Ovde su zatvoreni, bez sunca, vazduha. Za doručak su dobijali paštetu i "Sava" hleb. Jedini plus je što vojska dozvoljava svaki dan da donesemo neku hranu - kaže majka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati