Beograd

Direktno.rs

29. 03. 2020. 07:37 0

"Saradnja, a ne inaćenje"

Potpredsednik Narodne stranke i gradski odbornik Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović, prokomentarisao je za Direktno.rs odluku Vlade Srbije da ukine dozvole za šetnju kućnih ljubimaca u večernjim satima za vreme policijskog časa, i poručio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema razloga da tera inat struci i opoziciji, i da odbija razumne predloge samo zato što mu se ne sviđa ko je autor.

- Samoinicijativno je odlučio da ukine mogućnost vlasnicima pasa da prošetaju svoje ljubimce dvadesetak minuta i to u vreme kad nema nikog drugog na ulici, samo zato što je Nebojša Stefanović tu ideju okvalifikovao kao razumnu. Građani ne bi smeli da budu taoci ličnog sukoba predsednika države i ministra unutrašnjih poslova, koji je uzgred u ovoj stvari bio potpuno u pravu - rekao je Jovanović.

 

On je dodao da je isti slučaj sa predlogom Dragana Đilasa i njega da se starijim ljudima koji su hronični bolesnici omogući kratka šetnja oko zgrade u vreme, kada isto nema nikog drugog na ulici. 

- Starijim licima sa visokim pritiskom, dijabetesom i drugim bolestima takva šetnja može spasiti život i to je praksa u mnogim evropskim državama. Mi smo naiglasili da bi takve šetnje podrazumevale da nema grupisanja i da svako nosi masku, ali je to vlast nekorektno interpretirala. Nema stručnjaka koji neće da potvrdi da je problem u socijalnim kontaktima, ne u pojedinačnom šetanju - rekao je Jovanović i poručio da se boji da ovakvim drakonskim merama i napadima na opoziciju Vučić želi da se zaboravi da su upravo oni tražili prvi da se uvede vanredna situacija, da se zatvore škole i organizuje masovno testiranje, a da je on sa svim time zakasnio.

- Ali mi ne želimo da otvaramo tu temu sada, želimo da pomognemo državi i da budemo partneri Kriznom štabu i Vladi. Molimo samo gospodina Vučića da se malo skloni u stranu i da ne bude prepreka stvaranju konstruktivne klime zajedništva koja nam je neophodna da bi svi zajedno kao narod pobedili ovu opaku pošast - rekao je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati