Beograd

Direktno.rs

21. 03. 2020. 23:35 2

Inicijativa "Sačuvajmo naš parkić" odgovorila Niva Bilding-u

Nakon što se redakciji Direktno.rs obratio Niva d.o.o. povodom teksta "A DOZVOLA? Usred vanrednog stanja ruše parkić", na našu adresu stiglo je saopštenje Inicijative "Sačuvajmo naš parkić".

Prenosimo vam ga u celosti: 

- Na snimcima koje dostavljamo u prilogu, kao i slici koju ste objavili jasno se vidi da policija legitimiše radnike "Beograd puta" i predstavnike investitora, kao i da predstavnik investitora vrši direktan pritisak na radnika "Beograd puta" da uprkos nalogu direktora i mimo naredbe policije, krene da sprovodi radove u toku vanrednog stanja.
Vanredno stanje su brutalno pokušali da zloupotrebe predstavnici obezbeđenja "Atlas security" i "Niva BIlding" čiji se jedan predstavnik lažno predstavljao kao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova odbijajući da se legetimiše - prvi dan stupanja najstrožijih mera zaštite bezbednosti i zdravlja građana. Takođe napominjemo da je reč o licima koji se kreću bez propisane legitimacije koje pripadnici obezbeđenja moraju imati.

Razumemo pokušaje investitora da zaštiti svoje interese, ali ne i metode kojima to čini. Nakon prebijanja dvojice stanara, pretnji i zastrašivanja, sada imamo lažno predstavljanje paramilicija i dovođenje u opasnost bezbednost i zdravlje građana. Takođe ističemo da su do sada u javnost iznošeni neistiniti navodi.

Aktivisti "Sačuvajmo naš parkić" su u momentu pokušaja izazivanja ispred okolnih zgrada upozoravali starije sugrađane da ne nasedaju na provokacije i ne izlaze kako ne bi ugrožavali sopstveno zdravlje i bili izloženi kažnjavanju, budući da se sporni incident dešavao nakon 10 časova, kada su stupile na snagu u tom momentu mere zabrane za lica starija od 65 godina. Zbog brige za javno zdravlje smo i otkazali proteste tri dana pre nego što je vanredno stanje uvedeno, upravo pokazajući brigu i dogovornost prema opštem interesu i zdravlju građana.

Ponavljamo da smo pre vanrednog stanja na sastanku sa predsednikom opštine Srđanom Kolarićem i gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem imali dogovor da na narednom sastanku probamo da nađemo rešenje kako da sporna površina dobije status zelene površine, a investitor ukoliko ima sve potrebne papire dobije drugu parcelu, čime se uvažio zahtev 10.000 građana koji su potpisali peticiju "Sačuvajmo naš parkić".

Razumemo da u ovom momentu javne službe kao prioritet imaju zaštitu zdravlja i bezbednosti. Pozivamo investitora Ninoslava Adžića da i on proba da shvati značaj opšteg interesa i da u toku vanrednog stanja odustane od izazivanja daljih incidenata. U momentima kada ceo svet staje, kada u državi ne rade škole i vrtići, zatvaraju se granice i uvodi policijski čas zloupotreba vanrednog stanja i bilo kakvi incidenti mogu imati katastrofalne posledice, a predstavljanje paramilicijskih snaga koje se bave zastrašanjivanjem građana, narušavaju opšti osećaj bezbednosti građana i poverenje u institucije u vremenima neizvesnosti i nesigurnosti - navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati