Beograd

Dirketno.rs

26. 01. 2020. 11:53 0

Beograd drugi najzagađeniji grad na svetu

Prema podacima sajta "Airvisual", Beograd je danas, u 10,30, drugi najzagađeniji glavni grad u svetu, posle Pekinga. Indeks kvaliteta vazduha u BeogradU je 198, a u Pekingu 236.

Četvrti je kineski grad Šenjang sa indeksom zagađenja 195 a na četvrom mestu Sarajevo sa 189. Skoplje je na osmom mestu sa indeksom kvaliteta vazduha 173.

Najzagađeniji vazduh je na Novom Beogadu (indeks kvaliteta vazduha je u 9 sati bio 225), na Starom gradu (224) i na Mostaru 184, dok je na Vračru indeks kvaliteta vazduha bio zadovoljavajući - 11.

Prema skali indeksa kvaliteta vazduha (AQI) dobrim se smatra vrednost od 0 do 50, umereno dobrim od 51 do 100 (ne preporučuje se dužiu boravak na otvorenim deci, starijim ljudima i hroničnim bolesnicima. Indeks od 191 do 150 smatra se nezdravim za za iosetljivu populaciju (deca, stariji, heronični bolesnici).

Vazduh sa AQI indeksom od 151 do 200 smatra nezdravim. Osobe sa srčanim i plućnim obolenjima, stariji i deca trebalo bi da izbegavaju boravak na otvorenom i produženu fizičku i aktivnost. Vazduh sa indeksom od 201 do 300 ocenjuje se kao vrlo nezdrav.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati