Beograd

25. 01. 2020. 10:32 0

"Vesićev plan za čistiji vazduh je krizni marketing"

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je petogodišnji plan gradske vlasti za čistiji vazduh samo krizni politički marketing i da su se poslednji oglasili o zagađenju, tek nakon što su se pobunili građani, stranke i udruženja.

- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić govori o podsticajima za energetsku efikasnost i priključivanje na daljinsko grejanje, ali u prethodnih šest godina od toga nije bilo ništa. Ni u 'rekordnom' budžetu za 2020. godinu nisu predviđena sredstva za pomenuti 'fond za energetsku efikasnost' - naveo je Jovanović u autorskom tekstu za list "Danas".

Umesto da ulaže u izgradnju toplovoda kako bi grad pokrili mrežom dostupnog daljinskog grejanja, ili u gasifikaciju, vlast pare od Beogradskih elektrana troši na gondole, fontane, vatromete, treće preslaganje kocki na Trgu Republike i slične stvari teško shvatljive normalnim ljudima, dodao je Jovanović.

- Otkud sada Vesić najavljuje zabranu kupovine dizel autobusa, kad je upravo on pre nekoliko meseci uvezao za grad 240 turskih i kineskih dizelaša - upitao je Jovanović.

On je ocenio da je ironija da Vesić, koji je inicirao ukidanje više trolejbuskih linija u Beogradu, gradjanima sada najavljuje veći udeo električnih vozila u javnom prevozu.

- Kako Vesić očekuje da mu bilo ko veruje da će raditi na pošumljavanju grada, kada je baš on simbol divlje gradnje i investitorskog urbanizma, koji je procvetao usvajanjem Generalnog urbanističkog plana iz 2016. godine, kojim se od gradjana otimaju zelene površine - upitao je Jovanović.

On je naveo da je Vesić "istorijskom neefikasnošću u izvođenju javnih radova" dramatično usporio protočnost saobraćaja i direktno doprineo većoj količini izduvnih gasova u prestonici.

- Jasno je da vlast koja je do sada pokazala svu svoju nekompetentnost, korumpiranost i bahatost, i koja ništa dobro nije uradila u prethodnih šest godina - ne može biti nosilac pozitivnih promena. Ništa vam više niko ne veruje - poručio je Jovanović Vesiću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati