Beograd

[ Izvor: N1 ]

22. 01. 2020. 20:23 0

Trkom "pod maskama" protiv zagađenja

U Beogradu je večeras oko 19 časova počela "Trka pod maskama" koju, u znak protesta zbog povećanog zagađenja, organizuju Beogradski trkački klub i sajt Trcanje.rs.

Cilj trke je da se ukaže na to koliko je ozbiljan problem zagađenja vazduha, uz podsećanje da je Beograd bio u samom vrhu liste najzagađenijih gradova sveta.

Žele da pokažu ovim, simbolično, koliko je bitno voditi računa o tome da svi udišemo zdraviji vazduh. Oni su, sa maskama za zaštitu od zagađenja, trčali krug po centru Beograda - pošli su sa Dorćola, od Ulice Tadeuša Košćuška, do Skupštine, odakle su se vratili nazad na Dorćol.Organizatori su obezbedili 200 maski, za oko 150 trkača, koliko ih je učestvovalo u ovoj trci. Događaj se zove "Smog Džog Beograd", a ideja je da se trka održi i u drugim gradovima, naveo je Veroljub Zmijanac iz Beogradskog trkačkog kluba.

Žele, kako kažu, da pošalju poruku da je pravo na kretanje njihovo osnovno pravo, a ono im je bilo onemogućeno proteklih dana zbog velikog zagađenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati