Beograd

Lj. Stanković

19. 12. 2019. 14:53 1

Preko mosta prelazi 50.000 vozila, a oni ga sele u park?!

Odluku o pomeraju Starog savskog mosta u Park Ušće izglasali su građani Srbije, rekao je gradski urbanista Marko Stojčić. Ko su ti građani i koja je svrha mosta u parku, pitanja su na koje odgovor nismo dobili.

- Glasanje je bilo javno i glasali su svi zainteresovani građani. Dok ne budemo imali sve razrađene korake vezano za ovaj projekat, nisam u mogućnosti da komentarišem - rekao je gradski arhitekta.

Polemika oko premeštanje mosta vodi se već neko vreme, a Dragoljub Bakić, jugoslovenski arhitekta i autor objekata po Srbiji, Kuvajtu, Zambiji, Iraku i mnogim drugim zemljama, smatra da je cela fama oko mosta besmislena.

- Nepotrebno je premestiti most koji je u funkciji i preko kojeg dnevno pređe 40-50 hiljada vozila. Taj most mora da ostane gde je, jer je neophodan za saobraćaj - rekao je Bakić za Direktno.rs.

Beogradu fale mostovi, istakao je on i dodao da Nemci nisu uspeli da ga sruše, ali naša vlast hoće.

- Oni su zamislili da od premeštanja mosta naprave osam kafića u Parku Ušće i da od toga imaju vajde. U pitanju je rušilačka vlast, koja ne čine ništa dobro Beogradu, kojem su mostovi potrebni - kažao je Bakić.

Na pitanje šta misli o ljudima koji su glasali na anketi, rekao je da je u fingirana anketa koja ne znači apsolutno ništa.

Inače, investiciona vrednost radova iznosi oko 1,7 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati