Beograd

[ Izvor: Novosti ]

13. 11. 2019. 10:33 0

Počelo postavljanje panik tastera u vrtićima

U vrtićima je počelo montiranje video-nadzora i alarma, kako bi bezbednost mališana, zaposlenih i imovine, bila na višem nivou. Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, za ove namene izdvojiće oko 300 miliona dinara.

U okviru ovog projekta svi vrtići će dobiti "panik tastere" za pozivanje policije i hitnih službi, jer je prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, bezbednost dece u beogradskim vrtićima je prioritet, kao i zaštita imovine predškolskih ustanova koja je, naročito noću i vikendima, često bila na meti vandala. On ističe da će bolji sistem zaštite rešiti ovaj problem, od koga je do sada zaštita bila samo osiguranje.

Na meti lopova najčešće je tehnička oprema - kompjuteri, štampači, laptopi, televizori.

- Samo ove godine u Beogradu je obijeno desetak vrtića i svaki put je na meti tehnička oprema u našim objektima. Primeri obijanja vrtića, uništavanja imovine, i krađa, pokazuju neophodnost uvođenja veće zaštite imovine, što će doneti alarmni sistemi koji će uskoro biti uvedeni u sve objekte predškolskih ustanova. U veću bezbednost vrtića, Sekretarijat će uložiti više od 300 miliona dinara. Oprema se već montira, a kada svi vrtići budu dobili video-nadzor i alarme, nadam se da ćemo stati na put ovakvim slučajevima - kaže Gak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati