Beograd

Predrag Đukanović

27. 09. 2019. 19:03 0

Kako je vrhunski doktor postao marioneta na mestu gradonačelnika

Sve da prošetate glavnim gradom Srbije, te uočite promene u istom, dobre ili loše, pa prođete da oslušnete šta ko priča, znatiželje radi, čućete da se više u besu, a manje sa osmehom, pominje ime Goran Vesić. I, ne, nije on, taj Vesić, prvi čovek Beograda, ne. On je zamenik gradonačelnika Zorana Radojičića... ili bi bar to trebalo da bude.

 

U medijima, na konferencijama, ispred projekata, na trgovima, pokraj napuklih cevi, razrovarenog grada, svuda se pojavljuje jedan čovek da objasni šta se dešava u Beogradu, Goran Vesić. Zanimljivo je to, što bi zamenik gradonačelnika trebalo sve to da radi samo kada prvi čovek glavnog grada nije u mogućnosti, tj. kada je zauzet. Ako je Radojičić zauzet za sva glavna dešavanja u Beogradu, šta je onda problem?

- Nije u mogućnosti.

A nije u mogućnosti zbog toga što se na njega ni ne računa ozbiljno. On je bio tu da se na bilbordu iza njega i njegove perfektne radne biografije sakrije Goran Vesić, koji, očigledno svestan kakav ugled uživa u javnosti, čim nije smeo sam da traži mandat gradonačelnika od građana, morao je da poturi nekoga poput Radojičića da mu obezbedi godine vladanja Beogradom. Sada Radojičić služi samo da se fotografiše, otvara kućice za vrapce, glumi gradonačelnika, dok je jasno u čijim je rukama poluga vlasti.

Sve i da je hteo da pokuša da uđe u tu ulogu, nije mogao. Setiće se upućeniji čitaoci koliko samo puta nije imao informacije o glavnim pitanjima u vezi sa gradom i koliko je neupućen, a još manje zastupljen u medijima. Jasno je kao dan - jedan častan i dobar lekar iskorišćen je kao marioneta, koja se poput kaskadera pojavljuje gde Vesić ne želi ili neće.

Šteta. Najbolji potez koji bi Zoran Radojičić mogao da uradi je da podnese ostavku. Ne zbog toga što je on nešto loše radio, naprotiv, svi znaju da se taj čovek ništa ne pita. Mogao bi da podnese ostavku zbog toga što su Srbiji, našem narodu i našoj deci potrebni lekari poput njega. Našoj deci je potreban profesor dr Zoran Radojičić. Deci je potreban stručnjak koji je četiri puta bio u Njujorku i jednom u Orhusu na usavršavanju. Potreban je takav stručnjak obolelim mališanima.

Zato je Radojičić dužan da podnese ostavku i da se odazove svojoj medicinskoj vokaciji. Dok još uvek nije do kraja diskreditovan za tuđa nedela. Jer, bolje je biti častan i ugledan lekar, nego kaskader Gorana Vesića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati