Beograd

[ Izvor: Direktno.rs ]

20. 09. 2019. 11:04 0

Jovanović: Uzrok poplava u centru Beograda je šarlatanska rekonstrukcija koju sprovodi vlast

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je danas da je uzrok pucanja cevi i poplava u centralnim gradskim ulicama "isključivo šarlatanska rekonstrukcija koju sprovodi gradska vlast" od koje je zatražio da "nadoknadi materijalnu štetu svim građanima koji je danas, isključivo njihovom krivicom, trpe".

 

Jovanović je u pisanoj izjavi upozorio gradsku vlast da "teror nad Beogradjanima mora prestati i da se rekonstrukcije ulica moraju raditi po valjanom projektu, poštujući struku i zadate rokove, bez improvizacije i i ugrađivanja".

- U normalnim zemljama nezamislivo je da se probuši magistralni cevovod prilikom radova, ukoliko se dobro uradi projekat i stručno sprovodi nadzor. Upozoravali smo da je sve vreme rekonstrukcije bilo jasno da je projekat loš, jer je izvodjač stalno prijavljivao "razne cevi koje se nisu nalazile" u planovima - naveo je Jovanović a preneo SzS.

On je dodao da je Ulica 27. marta "puštena u funkciju, a da nije kompletno završena", kao i da je "obećana dinamika za završetak te i Ulice kraljice Marije od strane Gorana Vesića, bila 20. avgust".

U beogradskoj Ulici kraljice Marije, rano jutros pukla je cev na magistralnom cevovodu, velika količina vode sliva se na tu i okolne ulice pa je saobraćaj u tom delu grada otežan. Voda iz cevi koja je pukla sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša.

Osim saobraćaja u tom delu grada otežan je prolaz i pešacima zbog velike količine vode i mulja.

Vladimir Šobot, koordinator izvršnog direktora Beogradskog vodovoda i kanalizacije rekao je za RTS da očekuje da će doći do poremećaja u vodosnabdevanju i umanjenog pritiska, a da potrošači na višim spratovima možda i neće imati vodu.

Kako je rekao, havarija je na magistralnom cevovodu koji snabdeva dva centralna gradska rezervoara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati