Hronika

[ Izvor: Mediji ]

10. 05. 2024. 19:12 0

Iznajmio auto, pa prijavio da mu je ukraden: Čeka ga zatvor

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv okrivljenog M.K. (38) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Utaja.

On se sumnjiči da je u periodu od 2. februara 2024. godine do 8. maja 2024. godine prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je poverena, a vrednost utajenih stvari prelazi iznos od 450.000,00 dinara.

On je najpre 25. januara 2017. godine zaključio ugovor o najmu vozila sa oštećenom firmom na Novom Beogradu i to za vozilo marke ,"Golf 7", sa rokom vraćanja na dan 30. januar 2017. godine.

On je na dan isteka roka došao u firmu oštećene i zahtevao da vozilo zadrži u najmu još dva dana, pa je zaključio drugi ugovor. Ugovorom je predviđen datum vraćanja vozila 2. februar 2017. godine. Međutim, on vozilo nije vratio već je lažno prijavio, 1. februara 2017. godine Policijskoj upravi u Nišu, da je vozilo ukradeno.

On je zbog lažnog prijavljivanja osuđen presudom Osnovnog suda u Nišu 24. 12. 2019. godine, vrednost utajenog vozila iznosi 1.374.788 dinara.

Javni tužilac je predložio da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i izrekne mu novčanu kaznu u iznosu od 200.000,00 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati