Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

10. 05. 2024. 16:48 13

Uhapšeni na Vračaru pripremali ubistvo Luke Bojovića?

Nikola P, Bogdan P, Filip K, Saša K. i Milan I. uhapšeni su danas u centru Beograda, na Vračaru, zbog sumnje da su u prethodnom periodu pripremali ubistvo Luke Bojovića, a u kom cilju su nabavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnog dela, nezvanično saznaje Nova.rs.

Podsetimo, Luka Bojović je 22. novembra 2022. godine došao u Srbiju nakon višegodišnje robije u Španiji. Nakon odslužene dve trećine kazne, Bojović je u Srbiju došao kao slobodan čovek, jer ga država Srbija, koja ga je decenijama označavala kao jednog od najuticajnih vođa balkanskog podzemlja, nije potraživala ni za jedno krivično delo. Bojović je u medijima označavan vođom zemunskog klana.

Prema nezvaničnim informacijama, u današnjoj akciji je više od deset lica uhapšeno, ali su neka lica nakon saslušanja puštena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu danas je saopštilo da su uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog sumnje a su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i vršenja pripremnih radnji u cilju izvršenja krivičnog dela teško ubistvo.

Policija je danas na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe koji je bio maskiran pronašla pištolj sa metkom u cevi i spremnim za upotrebu.

O hapšenju se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je saopštilo da su lisice stavljene ukupno petorici osumnjičenih.

Uhapšeni su Nikola P., Bogdan P., Filip K., Saša K. i Milan I. Četvorica se terete za pripremu teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, dok se Milan I. sumnjiči za trgovinu drogom.

Iz MUP-a je potrvrđeno da su u toku pretresi na više lokacije i hapšenje osumnjičenih na teritoriji Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u koje će biti privedeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati