Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

30. 04. 2024. 16:01 0

Jake policijske snage: Knežević doveden na salušanje (FOTO)

Crnogorski biznismen Duško Knežević ovog utorka je u 13.46 časova uz velike mere bezbednosti u doveden u zgradu Višeg suda u Podgorici.

On je izručen iz Velike Britanije u Crnu Goru, a reporteri Vijesti javili su da je u 13.29 časova Vladin avion u kojem je bio Knežević sleteo na pistu podgoričkog aerodroma.

Vanraspravno veće treba da odluči hoće li mu ostati na snazi odluka o pritvoru. Na Aerodromu Podgorica Kneževića je čekala policija.

Biznismen je polovinom januara ove godine izjavio za Televiziju Vijesti da je spreman da se preda i da dođe u Crnu Goru ako mu se dozvoli da ulazi i izlazi iz države, da se javlja redovno kad treba prema dogovoru koji bi postigao s tužilaštvom.

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i tužilac Vukas Radonjić tada je pojasnio da će po poternicama koje su raspisane za Kneževićem on "morati da se uhapsi i stavi u pritvor".

- A sve dokaze koje imam protiv Mila Đukanovića i koje sam izneo do sada i prijavio spreman sam da dam - tvrdi Knežević.

Protiv Duška Kneževića su u Crnoj Gori podignute tri optužnice - za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu "Karbon" u kojem je navodno sa još četiri člana kriminalne grupe pričinio štetu kompaniji "Global Karbon" i pribavio protivpravnu korist od 1.942.000 evra.

Knežević je optužen i u predmetu "Aerodromi", gde je sa direktorima njegove Atlas banke Markom Nikolićem i Dijanom Zečević, navodno Aerodrome Crne Gore oštetio za tri miliona evra.

Početak 2019. godine obeležila je afera "Koverat", kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 evra.

Knežević tvrdi da su to pare za finansiranje izborne kampanje vlasti i da je to uradio u dogovoru sa liderom DPS-a i tadašnjim predsednikom države Milom Đukanovićem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati