Svet

[ Izvor: Vijesti ]

19. 04. 2024. 21:26 13

Preminuo Brano Mićunović

Kontroverzni crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović preminuo je danas u Budvi, saopšteno je Vijestima iz više izvora.

Ovaj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom, što je on više puta demantovao.

Sredinom novembra prošle godine, Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele su sankcije njemu i Miodragu Daki Davidoviću, zbog, kako je navedeno, povezanosti sa kriminalom i zlonamernim uticajem Rusije u regionu.

U obrazloženju odluke, navodi se da je Mićunović decenijama vodeća figura u organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, što se datira još od vremena bivše Jugoslavije.

“Najpoznatiji je po ilegalnom švercu cigareta koji je korumpirao i podrivao nezavisnost demokratskih institucija Crne Gore”, piše u saopštenju.

Bio je optužen za ubistvo sugrađanina Radovana Kovačevića u oktobru 2000. godine, ali je 2007. godine pravosnažno oslobođen optužbe, jer ga niko od onih sa mesta događaja nije identifikovao kao osobu koja je pucala.

Mićunović je bio i jedan od optuženih u Bariju za šverc cigareta tokom devedesetih godina, ali je postupak pred tamošnjim sudom obustavljen zbog zastare.

Istragom je bilo obuhvaćeno petnaestak osoba iz Crne Gore i Italije, a među njima i tadašnji premijer CG Milo Đukanović. Svi su kasnije, i zbog formalnih razloga, oslobođeni optužbi.

Mićunović je bio suvlasnik i vlasnik više kompanija iz oblasti kockarskog i građevinskog biznisa u Crnoj Gori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati