Srbija

[ Izvor: Mediji ]

08. 05. 2024. 18:39 0

Poznato u kakvom su stanju deca povređena na ringišpilu

Na kuršumlijskom vašaru se ove srede odigrala istinska drama, kada je ringišpil na kom su se, između ostalog, nalazila deca pukao.

Slaviša Došović, načelnik Hitne pomoći u Kuršumliji, kaže da su prvi poziv o nesreći primili oko 13.05 časova i da su odmah na teren upućene sve raspoložive ekipe.

- Zbrinuto je ukupno 13 dece, od toga je jedna devojčica u teškom stanju jer je zadobila životno ugrožavajući povrede. Ona je prebačena u Klinički centar Niš na Neurohiruršku kliniku - rekao je Došović za Blic.

Dodao je i da je sedmoro dece prevezeno u Prokuplje u bolnicu na dalju dijagnostiku i preglede.

- Ostalo petoro dece je zadržano u Domu zdravlja u Kuršumliji na posmatranju. Neki od njih su već pušteni kućama a neki će nakon opservacije biti pušteni - dodao je Došović.

Prema trenutno raspoloživim informacijama, i deo dece iz Prokuplja je pušten, a trenutno je još uvek zadržano njih četvoro.

- Prema prvim informacijama, jedno dete je zadobilo teške povrede, ostali najverovatnije lakše. Reč je o oguljotinama, nagnječenjima, naprsnućima. Za sada nema podataka da je neko zadobio prelom, ali čeka se izveštaj iz bolnice u Prokuplju - kaže Došović.

On navodi da su intervenisali sa svim raspoloživim kapacitetima.

- Na teren je odmah upućeno pet ekipa sa pet vozila, to nisu sve bili samo saniteti, već i druga vozila koja su mogla da se stave u funkciju. Na teren su otišli i pedijatri i lekari opšte prakse, bukvalno svi zaposleni. Ovakvu situaciju do sada nismo imali - kaže Došović.

Sreća u nesreći je bilo i to što se vašar na kojem je bio ringišpil nalazi samo nekoliko stotina metara od Doma zdravlja.

Podsećamo, ove srede oko 13.30 sati dogodila se stravična nesreća kada je popustila konstrukcija na ringišpilu u Kuršumliji koji je pao i tom prilikom povređeno je više osoba, uglavnom dece, potvrđeno je u policijskoj upravi u Prokuplju.

Kako se može videti na snimcima sa lica mesta, noseći stub ringišpila pukao je zbog čega se rotirajući deo konstrukcije sa sedištima sručio na zemlju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati