Srbija

[ Izvor: Mediji ]

19. 01. 2024. 20:00 6

Sneg veje i pravi HAOS po Srbiji (FOTO)

Sneg koji od popodneva pada u Beogradu i ostalim delovima Srbije vrlo brzo je prekrio kolovoz. Kako su saopštili "Putevi Srbije", snega ima pet do deset centimetara na nekim deonicama, što znatno otežava vozačima sigurnu vožnju.

Jak sneg počeo je da pada u petak popodne, kako je Republički hidrometeorološki zavod i predvideo.

Fotografije i snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da su ulice prekrivene snegom, a neočišćen je i auto-put "Miloš Veliki".

"Putevi Srbije" su saopštili da snega visine od pet do 10 centimetara ima na nekim deonicama.

Kako se navodi u saopštenju, deonice na kojima ima snega su: II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm I B-28, Okletac - Rogačica - Kostojevići - Dub - Dubci - Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm I B-28, Kneževići - Kremna - dr.granica sa BiH (granični prelaz Kotroman), kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm II B-339, Jelova Gora - Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm I B-27, dr.granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Užica, Valjeva.

Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Mačve, Novog Sada, Užica.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Mačve, Užica.

Iz "Puteva Srbije" su apelovali na vozače da zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na mostovima, nadvožnjacima, u tunelima i galerijama.

Sneg se najavljuje i za subotu 20. januar, a na planinama se očekuje formiranje visokog snežnog pokrivača. Prestana padavina očekuje se za posle podne i uveče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Medijska indoktrinacija

Zoran Živković [27.05.2024.]




Video dana

Efikasno hlađenje

Anketa

Ko je kriv za sve učestalije nasilje u Srbiji?

Rezultati