Srbija

[ Izvor: Bujanovačke ]

28. 11. 2023. 07:28 4

Ukinuli prevoz do škole, đaci pešače i po 20 km?!

Učenici iz sela Klenike, Krševica, Drežnica, Spancevac, Davidovac, Neradovac, Ristovac, Sveta Petka, Klinovac, Baraljevac, Košarno Ljiljance, Žbevac, Žuželjica, Lopardince, Vrtogoš i drugih bujanovačkih i vranjskih sela od početka školske godine pešače i po 20 kilometara do škole i nazad zato što je lokalni prevoznik ukinuo liniju do njihove škole.

Ovi učenici, kojih je 60, pohađaju srednju školu "Sveti Sava“ u Bujanovcu.

Kako piše portal Bujanovačke, roditelji zahtevaju od škole, Opštine Bujanovac i Koordinacionog tela da pod hitno pronađu rešenje ili će u suprotnom biti primorani da iz bezbednosnih razloga ne šalju decu u školu.

- Naša deca, učenici Stručne škole "Sveti Sava", od početka rekonstukcija škole imaju problem sa dolaskom u školu i povratkom kući. Problem kulminira kada je AD "Kavim Jednistvo" iz Vranja ukinulo linijski prevoz na teritoriji opštine Bujanovac pravdajući svoj potez neisplativim ulaganjem - naveli su roditelji.

- Dolazak u školu i odlazak iz škole kući postaje "podvig" koji je ravan školovanju njihovih predaka. Ko se kako snađe, ko najbrže hoda, ko ume da vozi i ima biciklu, ko ume da "stopira", ko ima komšiju koji baš tada hoće da ga poveze ili majku koja ga prati pešaka do polovine puta. A onda ga iz daljine gleda strahujući da mu se na putu do škole neće ništa loše desiti - saopštili su roditelji.

Roditelji najavljuju da će, ako se ovaj problem odmah ne reši, deci zabraniti da idu u školu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati