Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

06. 05. 2024. 13:50 20

Šta će reći PREMIJER: Vučevićev znanac je taj kriminalac uhapšen u Španiji (VIDEO)

Španska policija saopštila je da je uhapšen vođa srpske kriminalne bande zbog niza krivičnih dela u toj zemlji, a kako nezvanično saznaje "Blic", uhapšen je Slobodan Milutinović Snajper (38).

Informacija da je ovaj muškarac uhapšen pojavila se još pre nekoliko dana, međutim, državne institucije Srbije i Španije se nisu oglašavale sve do danas kada je španska policija saopštila da je došlo do hapšenja organizovane kriminalne grupe na čijem čelu se nalazio „jedan od najtraženijih srpskih begunaca“.

To, ipak, novog premijera Srbije Miloša Vučevića nije sprečavalo da kao gradonačelnik Novog Sada bude u istom društvu sa čovekom koji ima dugu istoriju kriminalnih dela baš u tom gradu, što su i opozicioni političari pokazivali u Parlamentu. 

Milutinović je zahvaljujući vezama sa SNS-om i sadašnjim premijerom Milošem Vučevićem interesantan ne samo za stupce crne hronike. Navodno, on pripada ili je pripadao ekipi Zvonka Veselinovića, "kontroverznog biznismena" sa Kosova, koji - tvrde upućeni - žari i pali Novim Sadom u ime vladajuće stranke, pisalo je Vreme.

Pobegao iz kućnog pritvora

Snajper je uhapšen 2021. godine kada ga je devojka prijavila za zlostavljanje. On je zbog prinude, lišavanja slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi, u aprilu 2023. godine osuđen na dve godine i šest meseci zatvora.

Viši sud je posle izricanja presude iz zatvorskog pritvora prebacio u kućni pritvor sa nanogicom. Milutinović je, međutim, ubrzo pobegao, a po pisanju medija policija četiri dana nije znala da je zbrisao. On se 5. maja 2023. godine nije vratio iz šetnje koju je imao od 12 do 13 časova. Od tada se nalazio u bekstvu.

Ko je Snajper?

Slobodan Milutinović Snajper (38) je čelnik FK Kabel i vođa navijača FK „Vojvodina“. Javnosti je postao poznat kao fudbalski huligan i telohranitelj pokojnog Bate Kankana.

U svom debelom dosijeu, izuzev presude zbog zlostavljanja devojke, ima 15 krivičnih prijava za različita krivična dela.

Milutinović je u Srbiji uhapšen posle ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), a prilikom pretresa više stanova i objekata. U stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu. 

Milutinović je privođen i na Jahorini na kriminalističku obradu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i drugih krivičnih dela. Po nalogu Osnovnog suda na Sokocu pušten je na slobodu.

Tri puta izbegao smrt

Slobodan Milutinović u novosadskom naselju Grbavica u februaru 2020. godine, preživeo je napad kada je bombaš „promašio“ i postavio slabiju eksplozivnu napravu ispod njegovog džipa „porše kajen“.

U novembru 2013. zapaljen je džip „mercedes ML“, koji se vodio na Milutinovićevu devojku. Navodno se na meti piromana našao ne zbog tribina i prevlasti već zbog duga od 40.000 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati