Hronika

[ Izvor: Mediji ]

04. 05. 2024. 14:07 0

"Dve rečenice pamtiću do kraja života": Potresan govor nastavnice ubijenih iz Malog Orašja

Nastavnica srpskog jezika Ivana Bošković kroz čiju učionicu su prošli mladići koji su ubijeni u Malom Orašju rekla je danas tokom komemorativnog programa u Ravnom Gaju da su ubijeni bili dobra deca i nikada neće dozvoliti da budu zaboravljeni.

U svom govoru u kojem je odala počast žrtavama Uroša Blažića, nastavnica se na dirljiv način oprostila od svojih bivših učenika kojima je mladost prekinuta 4. maja 2023. godine.

- Deco moja draga, nismo mogli da vas sačuvamo za budućnost, ali vam dajem reč da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričaćemo o vama budućim generacijama - rekla je njihova nastavnica Ivana Bošković.

Ostale su njihove školske slike, snimci, ali ponajviše uspomene i sećanje na njih.

"Dve rečenice pamtiću do kraja života"

Ona se u govoru osvrnula i na jednog od svojih najomijenih đaka, Petra Mitrovića, ali i užasa koji je doživela tog 4. maja.

- Petar Mitrovića Peca. Nadimak još iz osnovne škole, moja prva generacija i moje prvo odeljensko starešinstvo. Voleo je fudbal, folklor, posvećen pravoslavlju i crkvi. Član lovačkog društva. Oformljen i uspešan mladić u svakom smislu. Ne znam da li je bila teža njegova rečenica: "Tata, pobi nas čovek u Ravnom gaju", ili ona koju sam ja čula te noći "Ivana, neko je pobio našu decu, pucao je". Obe ću pamtiti dok sam živa. Niko nije ni sanjao da će se u toj kobnoj noći 4. maja završiti njihovi tek započeti životi. A obećavali su, razvili bi se u dobre, plemente, uspešne ljude i roditelje. Bili su poslušni sinovi, unuci, vaspitavani u skladu sa svim moralnim načelima domaćinskih kuća iz kojih su potekli. Svi iz jednog sela i svi nas napustili u jednom danu. Još jedna krvava bajka na surovom Balkanu - rekla je nastavnica srpskog škole u Malom Orašju Ivana Bošković.

U Malom Orašju su 4. maja uveče hicima iz automatske puške ubijeni su Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Nikola Milić. Nekoliko minuta kasnije, u susednom selu, Duboni, ubijeni su Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović.

Petar Mitrović iz Malog Orašja je od posledica ranjavanja preminuo u bolnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati