Hronika

[ Izvor: Danas ]

08. 04. 2024. 17:37 59

Spominje se u Skaj prepiskama: Ko je Ninoslav Cmolić?

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić dospeo je u žižu javnosti nakon gostovanja na Informer televiziji gde je komentarišući istragu naveo da osumnjičeni imaju izuzetno nizak nivo IQ, kao i da je to podneblje bilo veoma čudno za policiju, jer je drugačiji naglasak, govor…završivši na kraju rečenicom "Vlasi su".

Ova izjava je naišla na osudu mnogih nevladinih organizacija, kao i dela opozicije, jer smatraju da je svojom izjavom Cmolić uvredio Vlahe, kao i sve ljude borskog okruga, prenosi Danas.

Inače Ninoslav Cmolić je relativno brzo napredovao u MUP-u.

U njegovoj biografiji ne piše koji je fakultet tačno završio, već da je završio studije koje su bile usko povezane sa javnom upravom i pravom. U svetlu sporne izjave, bode još jedan podatak iz njegove biografije, a to je da se posebno isticao u predmetima koji su se bavili pravnim i etičkim aspektima javne službe.

Načelnik UKP je započeo svoju karijeru na izvršilačkom mestu u SBPOK-u, da bi nakon toga postao šef Radne grupe za navijače.

Cmolićevo prezime spominje se i u Skaj prepiskama koje se nalaze u optužnici protiv Belivukovog klana. Naime, u Skaj prepisci između crnogorskog policajca Ljuba Milovića, koji je koristio nadimak „Oficir“ i našeg policajca Daniela Jovanovića (u Skaju "Šakal") spominje se operativac Radne grupe za navijače kojeg Cmolić drži uz sebe.

Cmolić je na mesto načelnika SBPOK-a došao 2020. godine kao Vulinov kadar, jer je Vulin pre toga smenio dotadašnjeg načelnika.

Na mestu načelnika SBPOK-a Cmolić se zadržao do januara 2023. godine kada je postavljen za načelnika UKP-a. On je na mesto prvog čoveka kriminalističke policije došao nakon penzionisanja tadašnjeg načelnika UKP-a Bogdana Pušića.

Iako se spominjao u prepiskama Skaj aplikacije, upravo je zbog zasluga za hapšenje Belivukove grupe, odnosno pripadnika SBPOK-a, Božidara Stolića koji je povezan sa Belivukovom grupom, 2021. godine Cmolić od strane Aleksandra Vučića odlikovan Zlatnom medaljom za hrabrost- Miloš Obilić.

Cmoliću ovo nisu prvi javni nastupi. Načelnik UKP-a, očigledno voli da se njegovo ime pominje u javnosti, pa je tako javno ulazio u sukobe sa opozicionim političarima nakon protesta u decembru nakon održanih izbora. Cmolića su tada pojedini opozicioni političari označili kao "udarnu pesnicu" režima Aleksandra Vučića.

Ninoslav Cmolić je od nedavno u braku sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 59

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati