Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

30. 04. 2024. 13:47 12

Topalko kroz pesmu poručio Vučiću šta ga čeka (VIDEO)

Pevač Milan Topalović Topalko postao je državni neprijatelj broj jedan kada se na društvenim mrežama oglasio, nakon što je RTS prekinuo program u emisiji u kojoj je gostovao kako bi se uključili na konferenciju za štampu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Topalko je gostujući u podkastu "Pričaonica Sanje Ćulibrk" otkrio da bi predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću rado otpevao pesmu Tome Zdravkovića "Sve je u životu prolazno, moj druže".

Milan je sada u podkastu "Pričaonica Sanje Ćulibrk" ispričao kakve je posledice pretpeo nakon što se javno oglasio, a prvo se osvrnuo na poznatsvo sa bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Kako prenosi "Grand", Topalko je istakao da nikad nije bio politički aktivan, ali da se rado odazivao pozivu stranke da peva kad god su ga pozvali, jer to doživaljavao kao posao.

On je ispričao i kako je došlo do prvog poziva da peva za stranku.

- Jedan moj prezimenjak Topalović je u stranci i davno je dobio dete,a pošto smo Topalovići, prezimenjaci, on je pitao ljude koji me znaju da dođem i da otpevam par pesama. Oni su me pitali, a ja sam rekao "Naravno, ako je Topalović ne treba ništa da plat". Tada je Toma Nikolić bio gost i tu smo se upoznali, on je mene zavoleo kao čoveka. Nije mogla da prođe neka bitna situacija, a da Toma ne kaže "Pozovite Topalka da peva". Voleo je da sluša kad pevam, bio je učtiv, nismo se družili, ali smo se poštovali, kad god je bio Dan državnosti, on pošalje pozivnicu i ja dođem uveče među javne ličnosti, čestitam i vratim se - rekao je on i dodao:

- Nisam se jedan dinar okoristio o Tomislava Nikolića, to je bilo bez interesa. Nisam bio biznismen u njegovo doba, pa da pravim poslove i pare, a ni kao pevač. Kad god sam i otišao da im pevam, to je bilo bez nadoknade i to sam par puta iz svog džepa platio bend. Bilo me je sramota da moj muzičar svira džabe, ako ja hoću da učinim, to je moje, pa sam ja plaćao svoje muzičare i za sve imam dokaze - rekao je pevač.

Topalko ne krije da je nekoliko puta bio gost Tomislava Nikolića i dodaje da mu je on na kraju mandata tražio savet, a pevač je otkrio šta mu je tada rekao.

- Kada sam poslednji put bio na Danu državnosti kada je on otišao u penziju, imali smo razgovor i on me je pitao da mu dam savet i dao sam mu odličan savet. Rekao sam mu "Ja da sam na vašem mestu, otišao bih u penziju i bio gospodin čovek igrao se sa unucima i uživao u životu". On je pogledao u mene, zagrlio me i poljubio i rekao da sam u pravu. Voleo je da mu pevam "Pukni Zoro" - istakao je Topalko.

Njegovi problemi sa vlašću nisu nastali u momentu kada je on objavio story i iskritikovao sistem, već nekoliko godina ranije, kada su prestali da ga zovu za nastupe u gradovima širom Srbije.

- Radio sam letnje koncerte na Trgovima, a kada toga nema koncerata nastupao sam na privatnim veseljima. Sve je bilo u redu, na početku sam imao dva tri koncerta, kasnije je došlo na dvadeset, trideset i meni je to bilo idelno. Dogodilo se to da je meni odjednom prestao da zvoni telefon, više me niko ne zove da pevam na Trgovima. To mi je bilo čudno jer ako posao slabi, treba da slabi onako kako je i rastao, postepeno - rekao je i nastavio:

- Prošla je jedna godina, sledeće sam pozvao ljude koji rade bine i ozvučenja, a svi mi kažu isto "Ako imaš nekoga u stranci, pozovi". Poznajem ljude iz Srpske napredne stranke, čak sam im i pomagao na izborima, pevao sam neke manifestacije za penzionere, pevao sam naravno bez novca. Nisam rekao ništa protiv njih, ali sam rekao nešto što mi se ne dopada u društvu i oni su se tu pronašli, jer im ne ide u prilog - naveo je Topalović.

- Kada sam postavio objavu na Instagram, meni su odmah otkazali 7. i 8. mart u restoranu gde sam pevao zadnjih 10 godina. Posle toga 7 dana sam pevao punoletsvo kod jednog čoveka koji je policajac u penziji. Mislio sam da će i on da mi otkaže, jer su gosti bili i aktivni policajci. Oni su mene tako srdačno dočekali, ljubili su me, a ja sam se zezao "Nemojte, posle toga možete da imate problem". Posle sam nastupao u jednom hotelu gde je stiglo obaveštenje od menadžera hotela da će mi nastup biti otkazan, ukoliko budem išta snimao i slikao. Morao sam da potpišem papir da neću ništa da objavljujem, ali ostali ljudi sa proslave nisu, pa su sve kačili na društvene mreže - priznao je Topalko.

Kako se velika bura tada podigla u medijima, oglasili su se i brojni opozicioni političari, a Milan kaže da su neki od njih i njega lično kontaktirali kako bi mu čestitali.

- Ja sam Milan Topalović i bavim se pevanjem, nikada nisam bio član ni jedne partije. Ono što sam uradio, uradio sam jer smatram da čovek kome je Bog dao dar da iz tog sela gde sam rođen, dođem ovde i uradim mnogo više nego bilo koji čovek sa Zlatara. Moja dužnost da pomažem ljudima na sve načine koje mogu, smatrao sam da je to moja dužnost da kažem. Svi su mi čestitali iz opozicije i rekli su mi "Svaka ti čast, više si uradio jednim potezom, nego mi za dve godine". Ja sam rekao da nisam uradio za njih, nego za sve, a ako njima prija, nemam ništa protiv" - priznao je Topalko i otkrio koju bi pesmu otpevao sadašnjem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- I njemu bi isti savet dao kao i Tomi, a kada je pesma u pitanju bila bi "Sve je u životu prolazno, moj druže" - zaključio je pevač.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati