Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

22. 04. 2024. 21:53 29

Vučićev kum: "Pukla tikva" između Gašića i predsednika Srbije

Sukob na relaciji predsednika Aleksandra Vučića i ministra policije Bratislava Gašića dobio je svoj nastavak kroz prolongiranje oko formiranja nove Vlade. Poslednjem okršaju prethodile su nesuglasice i odvojena mišljenja ko treba da vodi stranku, a sada se u konflikt, doduše kao navijač, uključio i kontroverzni kum predsednika Srbije - Petar Panić Pana. On je na društvenim mrežama objavio da je "tikva pukla odavno" i pružio podršku svom kumu, čije poznanstvo mu je bilo od velike koristi u prethodnim godinama, naročito kada je bio optuživan za krivična dela.

Formalni povod za ovakvu reakciju Petra Panića usledio je nakon naslovne strane Danasa, koji je objavio da sukob Vučića i Gašića koči podelu ministarstava u novoj Vladi Srbije. Činjenica je da se formiranje Vlade odlaže do krajnjih rokova, ali javnost još uvek ne zna šta su istinski razlozi.

Prema pisanju Danasa, predsednik Srbije putem određenih medija šalje poruku Gašiću da njegovo ministarstvu nudi Ivici Dačiću i SPS, dok Gašić uzvraća iznošenjem inkriminišuće prepiske u kojima je jedan od aktera Vučić.

"Rat" na relaciji dvojice istaknutih naprednjaka uključio je spoljne aktere koji su izabrali stranu, pa je tako kum Vučića, Petar Panić Pana rekao da podržava predsednika da izađe iz borbe kao pobednik.

Kum koji je poznat po kriminalnom dosijeu i protizakonitim radnjama rekao je ironično da protivnika nikada ne treba potcenjivati, naročito kada "njegov lik krasi freske i ikone u crkvama". Time je sugerisao na poznatu činjenicu da se Gašić nalazi na fresci u jednoj crkvi u Kruševcu.

Osim što mu je podršku pružio i Siniša Vučinić, naprednjak koji je deceniju u stranci, a više od dve decenije preti novinarima, pažnju je skrenuo komentar Panića gde je rekao da je "tikva pukla" odavno.

Iako Panić nije ni blizu toga da donosi ključne odluke u SNS, njegov stav je samo još jednom podgrejao sumnju da među naprednjacima nije sve idilično, a da Gašić i Vučić nemaju sukob samo u medijima, već i iza zatvorenih vrata na stranačkim sastancima.

Politikolog i analitičar Aleksandar Ivković je rekao da ga ne bi začudilo da i u SNS postoje sukobi i da to što je Gašić ministar policije predstavlja potencijalnu opasnost za Vučića.

- Ako sukob postoji, ne mogu da procenim šta bi konkretno mogao da bude njegov uzrok, jer je i dalje sve na nivou nagađanja. Ali ne bi me iznenadilo, jer u svakoj stranci uvek dolazi do sukoba visokih funkcionera oko "podele plena" - položaja, resursa i slično. Ono što razlikuje SNS je da u tu borbu mogu da se uključe vrlo kompromitujuće informacije koje verovatno postoje za brojne aktere - kaže Ivković i dodaje:

- To što je Gašić ministar policije ga sigurno čini potencijalno opasnim protivnikom za Vučića - setimo se problema sa Stefanovićem, koji je proveo šest godina na toj funkciji i ako u novoj vladi ne bude na toj funkciji, to će biti vrlo jasan pokazatelj da su odnosi na niskim granama - poručuje Ivković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati