Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

11. 04. 2024. 09:24 11

"Vučić u Makronu traži novog sponzora"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle otklona nemačke administracije, traži novog patrona i vidi ga u Emanuelu Makronu, rekao je novinar nedeljnika "Radar" Zoran Preradović.

Govoreći o tezi da Makron drži Vučića u šaci zbog prepiski sa skaj aplikacije, o čemu je u sredu govorio i narodni poslanik Miroslav Aleksić, Preradović je u Novom danu rekao da mu to nije nezamislivo jer su naši organi tu prepisku dobili od Europola.

- Za podršku za nepodoštine koje radi ovde traži zaštitnika i to plaća našim novcem, kupovinom "rafala", dolaskom Luj Vitona, modularnim elektranama i tako dalje. To je ono što je meni zanimljivo i uveren sam da traži zaštitnika za još jedan đir uništavanja Srbije - kazao je Preradović.

Fridom haus je objavio da je demokratija u Srbiji u najvećem padu od svih zemalja u tranziciji, a gost Novog dana napominje da to neće nikoga potresti jer predsednik "traži moćnog sponzora i moćnog patrona".

Dodaje da se vlastima mnogo toga gleda kroz prste zarad interesa tih zemalja, za koje kaže da su legitimni, ali da je naša stvar kako ćemo se prema njima odrediti.

- Legitimno je da prodate avione, legitimno je da izboksujete iskopavanje litijuma, ali malo je pitanje i za nas - istakao je Preradović.

On je podsetio na izjavu akademika Dušana Teodorovića koji je za N1 rekao da nije samo do Vučića, već je i do naroda. Kada su u pitanju predstojeći beogradski i lokalni izbori, Preradović ocenjuje da za opoziciju u ovom trenutku nema dobrog rešenja.

- Dobro je to što su danas otišli da im se ne bi spočitavalo da ne žele dijalog, ali izlazak u ovakvim uslovima gde se šminka… Bez datuma kada će biti lokalni izbori - to je samoubistvo. Dok se sve to dešava i Ana Brnabić na klegijumu ubeđuje opoziciju da je sve u redu, u Nišu u jednom stanu od 36 kvadrata prijavljeno 92 birača - ističe novinar Radara.

U sredu je stigla i vest da bivši slovenački predsednik i premijer Borut Pahor želi da nasledi Miroslava Lajčaka na mestu posrednika u dijalogu Beograda i Prištine. Preradović kaže da za to lobira i slovenačka država, kao i bivša Pahorova stranačka koleginica Tanja Fajon.

On napominje da je u pitanju čovek velikog političkog iskustva, koji dobro poznaje situaciju. Podseća da je 2022. godine odlazeći u Prištinu jasno reka da Kosovo mora da završi sa osnivanjem Zajednice srpskih opština.

- Istovremeno jasno je da čitav Zapad, pa i Pahor, očekuje razrešenje slučaja Banjske odnosno privođenje Milana Radoičića. Od Pahora bih očekivao uravnotežen stav, s tim što i u smiraj svoje političke karijere žei da upiše još jednu recku, jer stvari oko Kosova su gotove. Vučić je sve to sam uradio - zaključio je gost Novog dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Medijska indoktrinacija

Zoran Živković [27.05.2024.]




Video dana

Iznenađenje!

Anketa

Ko je kriv za sve učestalije nasilje u Srbiji?

Rezultati