Vesti

Direktno.rs

20. 04. 2024. 15:55 7

Pokret za preokret: Nećemo izaći na BG izbore u junu

"Pokret za preokret je doneo odluku da ne učestvuje na beogradskim izborima zakazanim za 2. jun. Za naš Pokret to nisu izbori, već pokušaj da se zamaskira krađa sa prethodnih, decembarskih", ističe se u saopštenju Pokreta za preokret, koje prenosimo u celosti.

"Na pređašnje izbore, računajući da će na njima moći da se zaštiti volja birača, izašli smo u okviru liste "Srbija protiv nasilja" i nakon toga uložili zajednički trud da se oni ponište i raspišu novi, ali da se do njihovog održavanja ispune preporuke međunarodnih organizacija i opozicije.

Rezultate izbora u junu u Beogradu, ako budu održani, nećemo priznati, kao ni gradske i opštinske vlasti koje iz njih proisteknu, jer da bi vlast  bila legalna i legitimna - moraju da se  poštuju ustavne i zakonske norme vezano za izbore. Te norme ne mogu da budu poštovane  2. juna zbog toga što opoziciji nije data mogućnost da temeljno prekontroliše biračke spiskove, da se onemogući glasanje ljudima koji ne žive u Beogradu, kao i da se spreči kupovina glasova, korišćenje javnih resursa u stranačke svrhe, te da se opozicionim strankama  dozvoli jednak pristup medijima sa nacionalnom frekvencijom.

Još jednom tražimo ponavljanje svih decembarskih izbora, ali kada budu ispunjene preporuke i zahtevi opozicije. Ostavićemo slobodu našim odborima van Beograda u odlučivanju da li će izaći na izbore u junu, ako budu raspisani", zakljuičuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati