Tenis

[ Izvor: Mediji ]

19. 04. 2024. 10:44 0

Šarapova se bacila na biznis - zaradila 220 miliona dolara!

Kako pišu ruski mediji, Marija Šarapova se bacila na biznis sa istom strašću sa kojom je osvojila pet grend slem titula i bila prva na svetu. Zaradila je već oko 220 miliona dolara, ali je nedavno na Nedelji mode u Parizu veoma ambiciozno najavila novi projekat. Osnovaće kompaniju čija delatnost će biti usko povezana sa jednim od najunosnijih svetskih biznisa - modnim.

- Ovo je tek početak! - otkrila je svoje planove.

Ruskinja je nedavno napunila 37 godina, a biznisom je počela da se bavi još tokom igračke karijere. Uložila je u više raznih kompanija, a jedna od prvih je bila za slatkiše, "Šugarpova". Posle nekoliko godina je profit iznosio čak 20 miliona godišnje, ali je Ruskinja prodala tu kompaniju i preorijentisala se na druge biznise.

Jedan od prvih poslova je napravila još pre skoro 15 godina, ali bez uspeha. Interesantno je da je to uradila na inicijativu Endija Rodika, za koga se šuškalo da su bili u kratkoj romantičnoj vezi 2005, godinu dana posle njenog osvajanja Vimbldona.

- Endi me je pozvao da zajedno uložimo novac u jednu hotelsku aplikaciju. Neću da ga krivim ni za šta, ali posao nije bio uspešan - pričala je Šarapova.

Pre dve godina je postala majka, ali ne želi, kao brojne druge bivše šampionke koje su formirale porodicu, da se vrati na teren.

- Volim da gledam tenis, ali retko uzimam reket u ruke. Volela bih, ali moji prijatelji ne žele da igraju sa mnom. Moram da čekam da neko od mojih bivših trenera dođe.

Trenutno se ženski tenis igra u Štutgartu, a Šarapova baš ovaj turnir bira kao omiljeni:

- Tri puta sam ga osvajala i uvek dobijala "porše" - podseća Ruskinja da na tom takmičenju pobednici sledi luksuzni automobil.

Naravno, omiljeni meč joj je finale Vimbldona 2004, u kome je pobedila Serenu Vilijems. Bilo je to iznenađenje decenije.

- Imala sam 17 godina i nisam bila ni svesna šta se događa. Taj meč je bio ostvarenje mojih snova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati