Košarka

[ Izvor: Mediji ]

07. 05. 2024. 07:13 4

RAZNESENI: Jokić i Denver bivši NBA šampioni?

Košarkaši Denver Nagetsa i dalje su aktuelni šampioni NBA lige, ali čini se da će tim srpskog košarkaša Nikole Jokića teško odbraniti trofej iz prethodne sezone! U polufinalu Zapadne konferencije tim iz Kolorada je pretrpeo i drugi poraz (106:80) na svom terenu, pa nakon dve odigrane utakmice ekipa Minesote ima 2:0 pred utakmice na svom parketu.

U drugoj utakmici serije Minesota Timbervulvsi bili su izuzetno ubedljivi i razbili su aktuelne šampione NBA lige! Konačnih čak su i ublaženi, pošto je u jednom trenutku meča bilo čak 32 poena razlike u korist Minesote! Pokušavao je Denver da se vrati tokom poslednje deonice, ali su Jokić i ekipa bili kilometrima udaljeni od neizvesne završnice, pa bi na gostujućem terenu mogli da budu "počišćeni".

Presudile su prve dve četvrtine ovog meča - nakon prve su imali osam poena zaostatka, a u drugoj su igrači Denvera bili katastrofalni. Tek 15 postignutih i 33 primljena poena u drugoj deonici odlučili su dalji tok meča za tim iz Kolorada, koji više nije mogao da se vrati u utakmicu.

Jedan od razloga za izuzetno ubedljiv poraz Denvera mogla bi da bude i katastrofalna partija Džamala Mareja. Bek iz Kanade je potpuno podbacio protiv agresivne odbrane Minesote, a prva dva meča u seriji govore da će se strašno mučiti i na gostujućem terenu. Marej je meč završio sa osam poena, 13 skokova i samo dve asistencije - uz katastrofalan šut iz igre, 3/14 za dva i 0/4 za tri poena!

U toj situaciji Jokićev najbolji saigrač morao je da bude Aron Gordon sa 20 postignutih poena, ali treba napomenu i da se on raspucao u četvrtoj deonici, kada je meč već bio odlučen, a samo nekoliko minuta pre nego što će Majk Meloun "isprazniti klupu" i na teren poslati rezerviste.

Što se tiče Nikoline partije, to je bio još jedan sasvim pristojan meč. Jokić je susret završio sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija, uz loše procente šuta (5/13) iz igre. Na drugom kraju terena blistali su Entoni Edvards i Karl Entoni Tauns sa po 27 poena na meču, a treba istaći i da je Minesota deklasirala Denvera bez Rudija Gobera - jednog od najvećih Jokićevih rivala u NBA ligi - koji je postao otac!

Sledeći meč igra se 11. maja u 3.30 po srpskom vremenu, u noći između petka i subote.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati