Košarka

[ Izvor: Mediji ]

04. 05. 2024. 07:16 0

Dončić izbacio Kliperse, sledeća je Oklahoma (VIDEO)

Košarkaši Dalas Maveriksa uspeli su da se plasiraju u polufinale Zapada, pošto su u šestom meču serije slavili protiv Los Anđeles Klipersa sa 114:101, te su tako zakazali duel protiv Oklahoma Siti Tandera.

Odigrao je Dalas još jednu sjajnu utakmicu, pogotovo im je na ruku išlo i to što Klipersi ni u ovom meču nisu mogli da računaju na Kavaja Lenarda, pa srpski zet Pol Džordž nije mogao sve sam, iako je imao pomoć u vidu Ivice Zubca.

Međutim, nije to dovoljno bilo za raspoleženog Luku Dončića i Kajrija Irvinga, koji su kombinovano ubacili 58 poena, te na to dodali i još ukupno 17 asistencija, čime su ubedljivo i prednjačili u svom timu.

Što se same utakmice tiče, Dalas je bolje otvorio, ali je gost pototom uspeo da se vrati do poluvremena, ali ipak, treća deonica je prevagnula i taj deo igre su Mavsi dobili sa 35:20, što je bila i dovoljna prednost za nešto mirniji kraj.

Najefikasniji na meču bio je Kajri Irving sa 30 poena, dok je imao šest skokova i četiri asistencije, dok ga je pratio Luka Dončić sa 28 poena, 13 asistencija i sedam skokova. Kod Klipersa je najbolji bio Norman Pauel sa 20 koševa, Pol Džordž je dodao 18, Ivica Zubac 17, a Džejms Harden 16.

Pravi spektakl očekuje sve navijače u polufinalu Zapada, gde će Dalas igrati protiv Oklahome.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati