Košarka

Direktno.rs

19. 04. 2024. 14:15 2

Hanga: Najverovatnije sam završio sezonu

Čini se da je ono najgore. Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga u intervjuu za mađarski "Nemzeti sport" otkrio je da je najverovatnije završio sezonu posle preloma leve šake na treningu u sredu.

- Najverovatnije je sezona za mene završena. Polomio sam kost na dva dela, juče sam skinuo gips i moraću da mirujem između šest i osam nedelja - otkrio je Hanga i dodao:

- Na treningu sam dobio sam udarac u ruku, bila je to potpuno bezazlena situacija, borili smo se za loptu, šaka moje ruke se pomerila gore, a lakat saigrača dole i nažalost prepolovila mi se metakarpalna kost.

Kako je rekao, osetio je baš u tom trenutku da "nešto nije u redu" i odmah je otišao u bolnicu, gde se za kratko vreme potvrdio njegov najveći strah. Napomenuo je i da je sutradan sa hirurgom razgovarao da li bi eventualna operacija ubrzala oporavak, ali su se na kraju odlučili protiv intervencije. U četvrtak je već skinut gips, a na ruku mu je stavljen aparatić koji bi trebalo da stoji šest do osam nedelja.

Veliki peh zadesio je četu Janisa Sferopulosa u nastavku plej-ofa ABA lige. U poslednje vreme Hanga ostvaruje možda i najbolje partije u crveno-belom dresu od dolaska ovog leta. Imao je krucijalan učinak na tešku pobedu izvojevanu u duelu sa SC Derbijem (83:81) i neko ko je odrađivao veliki deo posla kako u odbrambenim, tako i ofanzivnim zadacima, Ovo mu je već druga povreda od dolaska na Mali Kalemegdan pošto je na početku sezone zbog povrede kolena sa parketa odsustvovao sedam nedelja. Nema sreće 35-godišnji bek, ne da mu se da uhvati kontinuitet u timu u koji je došao kao veliko pojačanje tokom leta.

Ocenjujući sezonu u razgovoru za mađarsku medij, Hanga je rekao da ima pomešana osećanja pošto u Evroligi nisu igrali onako kako bi želeli, propustili su plej-of, mada je srećan zbog osvojenog Kupa Radivoja Koraća, kao i činjenice da su ligaški deo ABA lige završili na prvom mestu.

- Ponosan sam što sam letos potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, klubom sa dugom istorijom u kojem sa nekoliko puta nedeljno bio u prilici da igram pred 20-22 hiljade ljudi. Potpisao sam ugovor na 1+1 godinu, ali ništa nije sigurno. Da je samo na meni, ostao bih. Moja budućnost mnogo zavisi od toga šta će mi klub saopštiti, da li moja povreda utiče na njihovu odluku ili ne. Mislim da ću znati da li ostajem u Beogradu najkasnije za mesec dana - zaključio je Hanga.

Bilo kako bilo, Zvezda u nastavak sezone ulazi ozbiljno oslabljena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati