Košarka

Direktno.rs

16. 09. 2021. 09:22 11

Preminuo Dušan Duda Ivković

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković (77) preminuo je jutros u 6.50 časova, od vode u plućima i herpesa u bolnici u Beogradu.

Ivković je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena. Od 2008. do 2013. godine bio je selektor reprezentacije Srbije.

Duda je nauspešniji selektor Košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima. Vodio je reprezentaciju na tri kontinentalna prvenstva i na sva tri osvojio zlatnu medalju - Zagreb 1989, Rim 1991 i Atina 1995. Na ta tri prvenstva reprezentacija je odigrala 19 utakmica i svih 19 pobedila.

Januara 2008. je izabran za selektora košarkaške reprezentacije Srbije za period od naredne četiri godine. Na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj, reprezentacije Srbije je pod Ivkovićevim vođstvom, osvojila srebrnu medalju, a na Svetskom prvenstvu 2010. je zauzela četvrto mesto.

Početkom jula 2016. saopštio je da završava trenersku karijeru.Revijalni oproštajni meč je vodio 20. septembra 2017. u Atini protiv Olimpijakosa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati